Actualitat

Carrizosa a Torra: “Rectifiqui i acudeixi a la conferència de presidents, no anteposi les seves fòbies a la salut i l’economia dels catalans”

by cscatalunya — 30 juliol 2020 @ 19:16
Comparte

El cap de l'oposició a Catalunya sol·licita una reunió a Torra amb tots els grups per "abordar els rebrots i treballar junts pel bé de la població"

Parlament de Catalunya, dijous 30 de juliol de 2020. “Senyor Torra, rectifiqui i acudeixi a la Conferència de Presidents a La Rioja, no anteposi les seves fòbies a la salut i l’economia dels catalans”. Així s’ha expressat el president del grup parlamentari de Ciutadans (Cs) i cap de l’oposició a Catalunya, Carlos Carrizosa, durant la roda de premsa telemàtica que ha ofert i en la qual ha assegurat que “és indignant que Torra deixi la cadira buida, que no representi als catalans i que no assumeixi la seva responsabilitat de coordinar-se i intercanviar informació sobre la pandèmia”. Per això, ha demanat al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que “actuï davant l’abstencionisme de Torra”. “Sánchez ha de prendre el control”, ha manifestat.

El cap de l’oposició a Catalunya ha assegurat que “Cs no es resignarà amb aquesta fugida d’un fòrum en el qual els catalans hauríem d’estar representats”. En aquest sentit, ha anunciat que demanarà a Torra, a través d’una carta, que “convoqui a tots els grups parlamentaris per abordar els rebrots i treballar junts pel bé de la població”. “El virus no marxa de vacances, per això hem de reunir-nos en el format que sigui per parlar de salut i economia”, ha afegit.

El president del grup parlamentari ha insistit que “Torra no deixa de posar excuses encadenades per ocultar que la seva gestió és nul·la”. “Només sap criticar al Rei i parlar d’independència i dels seus problemes competencials, quan el que ha de fer és parlar i escoltar sobre temes fonamentals i representar als set milions de catalans”, ha sentenciat.

Per acabar, ha lamentat que Sánchez no hagi respost a la petició que li va fer Cs perquè sigui ell qui prengui les mesures sanitàries necessàries. “S’inhibeix com ho fa Torra, que en lloc de coordinar-se amb el president espanyol va donant bandades, barallant-se amb els seus socis de Govern perjudicant l’economia i la salut a Catalunya”.

Volver a ACTUALIDAD