Actualitat

Martín Blanco: “Amb la situació dramàtica que tenim a Catalunya l’únic que se li ocorre a Torra és demanar un ple per parlar del Rei”

by cscatalunya — 6 agost 2020 @ 18:01
Comparte

El diputat taronja anuncia que Cs ha demanat impugnar el ple monogràfic sobre el cap de l'Estat que s'ha de celebrar demà i recorda que el Tribunal Constitucional ja es va posicionar en contra de debatre aquesta qüestió

Barcelona, ​​dijous 6 d’agost de 2020. “Amb la situació dramàtica que tenim a Catalunya l’únic que se li ocorre a Torra és demanar un ple per parlar del Rei“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Nacho Martín Blanco, davant la convocatòria de ple monogràfic, a petició de Quim Torra, que s’ha de celebrar demà per parlar del cap d’estat. Martín Blanco ha explicat que “és immoral” voler celebrar aquest debat “mentre a Catalunya els contagis de covid-19 estan disparats, els hospitals estan a el límit i s’ha desplomat el PIB“.

El diputat ha apuntat que “mentre Cs va demanar un ple monogràfic sobre salut per parlar de la gestió del coronavirus“, els partits separatistes ho van endarrerir fins al mes de setembre mentre que “li donen prioritat a voler parlar de Rei emèrit“. “La seva única prioritat és la confrontació amb Espanya, les seves institucions i amb el poder judicial“, ha lamentat Martín Blanco i ha afirmat que el debat és “superflu i no ens portarà enlloc“.

Martín Blanco ha anunciat que la formació taronja ha demanat impugnar el ple perquè creuen “que no s’ha de celebrar” i que hi ha “qüestions més importants que tractar a Catalunya“. “Esperem que la nostra petició a la taula sigui atesa perquè el Tribunal Constitucional ja es va posicionar en contra dient que debatre sobre la prefectura de l’estat no és competència dels parlaments autonòmics“, ha explicat i ha assenyalat que “és important tenir en compte els arguments del TC perquè la llibertat d’expressió no és de les institucions, sinó de les persones“.

D’altra banda, el diputat ha anunciat que una de les propostes que portaran a ple si finalment se celebra és demanar que la Generalitat es personi en la causa de el 3% per haver estat perjudicada per la corrupció de l’antiga CDC. “Ho vam sol·licitar fa mesos i ERC va votar-hi en contra“, ha recordat Martín Blanco i ha apuntat que “malgrat que ara intenten blanquejar la seva trajectòria, sempre han estat còmplices de la corrupció dels Pujol i del 3%”.

Volver a ACTUALIDAD