Actualitat

Martín Blanco: “Torra defuig la seva responsabilitat de rendir comptes per la seva nefasta gestió de la pandèmia”

by cscatalunya — 7 agost 2020 @ 18:06
Comparte

La diputada De la Calle assegura que “les famílies sense recursos no es mereixen que el Govern utilitzi el drama que estan vivint per sustentar el seu projecte polític basat en la confrontació”

Parlament de Catalunya, divendres 7 d’agost de 2020. “Els catalans no mereixem aquest insult a les nostres institucions de fer avui un debat bizantí sobre la monarquia i, en canvi, Torra defugi la seva responsabilitat de rendir comptes per la seva nefasta gestió de la pandèmia”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, qui ha defensat que Quim Torra comparegui davant la Diputació Permanent per donar explicacions sobre la seva absència en la conferència de presidents autonòmics del passat 31 de juliol.

Martín Blanco ha recordat que el President de la Generalitat “és el màxim representant de l’Estat espanyol a Catalunya” i que la seva obligació és “mantenir relacions amb la resta de l’Estat”. Ha alertat que “Catalunya està en una situació molt delicada” amb pèrdues de llocs de treball i l’atur i el PIB disparats. No hauria d’haver-hi “cap problema per coordinar-se i cooperar amb el govern d’Espanya, al contrari”. “La ciutadania de Catalunya demana altura de mires de les institucions” ha sentenciat.

Per la seva banda, la diputada Noemí de la Calle ha assegurat que “les famílies sense recursos no es mereixen que el Govern utilitzi el drama que estan vivint per sustentar el seu projecte polític basat en la confrontació”. Ho ha dit per mostrar el seu rebuig al decret llei del Govern que pretenia adoptar mesures urgents per harmonitzar la Renda Garantida de Ciutadania (RGC) amb l’Ingrés Mínim Vital (IMV). Segons De la Calle, és “una paradoxa que la Generalitat vulgui harmonitzar una prestació social de la que ja ha anunciat que presentarà un recurs d’inconstitucionalitat”. “És curiós que pretenguin judicialitzar la pobresa” ha assegurat.

La diputada taronja ha recordat que “la Generalitat ha trigat 3 anys a presentar un reglament de la RGC per la seva incompetència i falta de voluntat política” i ha advertit que, des de la seva formació, “no serem còmplices de la seva enèsima martingala per seguir amb aquesta actitud de permanent confrontació a costa de les persones que pitjor ho estan passant a Catalunya”.

Volver a ACTUALIDAD