Actualitat

Carrizosa: “És vergonyós que Torra pressioni perquè es cessi a un funcionari que l’únic que ha fet ha estat complir amb el seu deure”

by cscatalunya — 11 agost 2020 @ 17:55
Comparte

El cap de l'oposició anuncia que Cs demana una reunió al conseller d'Interior, Miquel Buch, per atallar el problema de l'ocupació il·legal a Catalunya

Parlament de Catalunya, dimarts 11 d’agost de 2020. “És vergonyós que Torra pressioni perquè es cessi a un funcionari que l’únic que ha fet ha estat complir amb el seu deure“. Així ho ha dit el cap de l’oposició a Catalunya i president del grup de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, davant les pressions de Quim Torra al president de Parlament, Roger Torrent, perquè cessi al secretari major de la càmera. Carrizosa ha afirmat que “és intolerable que Torra intenti imposar una sanció sobre un funcionari” del Parlament i ha apuntat que es tracta “d’una fallida evident del principi de separació de poders“, encara que ha lamentat “que és una cosa que ja estem acostumats a veure que el separatisme no respecta“.

Carrizosa ha apuntat que “no sorprèn veure un condemnat per desobediència demanar que un funcionari desobeeixi les lleis” i ha lamentat que “quan veiem Torra demanant represàlies” per a un funcionari del poder legislatiu, “no podem ni imaginar les pressions que reben els propis funcionaris de la Generalitat“. “Demanem al president Torrent que defensi el secretari general i la separació de poders“, ha sentenciat.

El cap de l’oposició també ha anunciat que el grup de Cs ha demanat una reunió al conseller d’Interior, Miquel Buch, per tallar el problema de l’ocupació il·legal a Catalunya, ja que es tracta de la comunitat autònoma amb més casos d’aquest fenomen. Carrizosa ha explicat que “quan els ocupes s’emparen en la llei vol dir que aquesta no serveix i cal canviar-la” i ha recordat que la formació taronja ja ha presentat una proposició de llei al Congrés dels diputats. “Volem que s’eliminin els forats legals que permeten l’ocupació“, ha comentat i ha afegit que “la propietat privada és un dret que cal defensar“.

Volver a ACTUALIDAD