Actualitat

Ciutadans (Cs) aposta per incorporar ‘infermers escolars’ en els centres educatius davant possibles rebrots de la Covid-19

by cscatalunya — 19 agost 2020 @ 17:55
Comparte

La diputada de Cs, Sonia Serra, explica que "no es pot carregar al personal docent i l'equip directiu dels centres escolars amb la responsabilitat d'alertar, vigilar i establir mesures davant possibles casos de Covid-19"

Parlament de Catalunya, 19 d’agost del 2020. El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha presentat una proposta de resolució (*) en la qual proposa la implantació de la figura de ‘l’infermer escolar’ a tots els centres educatius sostinguts amb fons públics. La diputada de la formació liberal, Sonia Sierra, ha explicat que aquests professionals sanitaris s’encarregarien de “tasques de prevenció i atenció sobre la Covid-19 i altres malalties o problemes de salut, així com de la formació i el foment d’hàbits saludables entre l’alumnat i la resta de la comunitat educativa”. “La presència d’aquests ‘infermers escolars’ suposaria un benefici inqüestionable”, ha destacat la diputada de Cs.

Sierra considera que “ni el Ministeri d’Educació ni la Conselleria, poden carregar al personal docent ni a l’equip directiu de cada centre educatiu amb la responsabilitat d’alertar, vigilar i establir mesures de prevenció davant possibles casos amb símptomes compatibles amb la Covid-19” així com tampoc amb la coordinació ni la realització d’actuacions i mesures higienico sanitàries fonamentals per a la salut i la seguretat dels alumnes. “És fonamental que els Plans de Contingència davant de la Covid-19 en els centres educatius incloguin l’obligatorietat de comptar amb una infermera o infermer escolar de cara a evitar riscos per a la salut i la seguretat dels nens, nenes i joves, així com de la resta de la comunitat educativa “, ha emfatitzat la diputada taronja.

A més de la figura de l’infermer  escolar Sierra proposa que en els centres en què sigui necessari per l’elevat nombre d’alumnes s’incorpori la figura del tècnic en cures d’infermeria.

Volver a ACTUALIDAD