Actualitat

Arrimadas: “Sánchez haurà de triar si vol una sortida de la pandèmia moderada, sensata i mirant a Europa o una mirant cap a Iglesias i Rufián”

by cscatalunya — 7 setembre 2020 @ 14:49
Comparte

El cap de l'oposició a Catalunya, Carlos Carrizosa, demana, en el tercer aniversari del cop de el 6 i 7 de setembre, la unió entre constitucionalistes "per donar als catalans una alternativa de govern que s'ocupi de tots i obri una nova etapa"

Parlament de Catalunya, dilluns 7 de setembre de 2020. “Sánchez haurà de triar si vol una sortida de la pandèmia moderada, sensata i mirant a Europa o una mirant cap a Iglesias i Rufián“. Així ho ha dit la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, després de reunir-se amb el comitè permanent de Cs a la seu del partit a Barcelona i amb portaveus de les comissions del grup parlamentari i el cap de l’oposició, Carles Carrizosa, al Parlament de Catalunya en l’aniversari del cop a la democràcia de el 6 i 7 de setembre de 2017.

Arrimadas, que es va reunir fa uns dies amb el president de Govern, Pedro Sánchez, considera que hauria de “mirar més al centre si no vol caure en les mesures populistes de Podem i del separatisme” i ha advertit que “els partits independentistes volen negociar els pressupostos Generals de l’estat” però “no per aconseguir coses bones pels catalans, sinó pels qui van donar un cop d’estat“. “Sánchez ha de prendre la decisió entre uns comptes moderades amb Cs o uns amb ERC i Bildu“, ha sentenciat.

La presidenta de la formació liberal també ha apuntat que el cop a la democràcia que es va donar al Parlament “és l’episodi de deslegitimació institucional més gran en els últims 40 anys” des de la restitució i ha afirmat que “l’únic que es pot esperar de l’actual Govern de la Generalitat és més desobediència, més ruptura i menys gestió“. Per això, Arrimadas ha demanat una candidatura conjunta entre constitucionalistes a Catalunya perquè “ara toca gestionar” ja que “no podem aguantar 4 anys més sense fer res”. El més important és Catalunya i no les sigles polítiques“, ha finalitzat.

En aquest sentit, Carrizosa, també ha demanat la unió entre constitucionalistes “per donar als catalans una alternativa de govern que s’ocupi de tots i obri una nova etapa“. Carrizosa ha recordat que els separatistes “van intentar derogar les nostres lleis, la Constitució i l’Estatut” però que en aquell ple de el 6 i 7 de setembre també “es van unir tots els demòcrates constitucionalistes per defensar els valors de la llibertat, la convivència i la democràcia“. “Aquest esperit d’unió és a què apel·lem ara no només per guanyar a l’independentisme a les urnes“, ha explicat, sinó també “per aconseguir governar a Catalunya i entrar en una nova etapa que deixi enrere el ‘proces’“.

Volver a ACTUALIDAD