Actualitat

Martín Blanco: “Torra no treballa per afavorir a l’economia o a les famílies, sinó per convocar manifestacions i desafiar els tribunals”

by cscatalunya — 8 setembre 2020 @ 09:40
Comparte

El diputat de Cs anuncia una queixa a la Mesa perquè el president, Roger Torrent, es retracti d'haver convidat a l'expresidenta Forcadell "quan va tenir un paper decisiu en la vulneració dels drets dels catalans"

Parlament de Catalunya, dimarts 8 de setembre de 2020. “Torra no treballa per afavorir a l’economia o a les famílies, sinó per convocar manifestacions i desafiar els tribunals“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, al valorar l’inici de curs polític en roda de premsa. Martín Blanco ha afirmat que “els catalans estem desemparats davant aquest Govern” i ha lamentat que “mentre estem patint restriccions per motius sanitaris arran de la pandèmia, els separatistes facin el que els doni la gana i animin a manifestar-se a 48.000 persones“.

El diputat ha assenyalat que Quim Torra “segueix amb la seva voluntat de confrontació amb la resta d’Espanya” al dir “que tornarà a desobeir les decisions dels tribunals sense atendre les necessitats imperioses dels ciutadans de Catalunya“. “Volem que l’executiu doni prioritat a les qüestions que preocupen a la societat, com l’inici escolar o la situació dels autònoms“, ha apuntat i ha explicat que “el govern només fa que alimentar la incertesa tenint una actitud poc consistent“.

D’altra banda, Martín Blanco ha anunciat una queixa a la mesa perquè el president, Roger Torrent, es retracti d’haver convidat “de manera unilateral i d’amagat als grups parlamentaris” a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell “quan va tenir un paper decisiu en la vulneració dels drets dels catalans” en el ple del 6 i 7 de setembre de 2017. El diputat ha afirmat que “cal respectar la pluralitat de la societat catalana i respectar la neutralitat institucional” i ha recordat que Forcadell “compleix condemna per delictes gravíssims que són l’oposat al que representa al Parlament“.

Volver a ACTUALIDAD