Actualitat

Carrizosa a Torra: “La seva inhabilitació imminent per incomplir les lleis preparará una tardor calenta, i la Diada és el primer acte”

by cscatalunya — 9 setembre 2020 @ 11:24
Comparte

El líder de l'oposició demana que el Govern desaconselli anar a la manifestació convocada per l'ANC pet l’11-S perquè "l'executiu té l'obligació d'actuar i que no es posi en risc la salut dels catalans"

Parlament de Catalunya, 9 de setembre de 2020. “La seva inhabilitació imminent per incomplir les lleis va a preparar una tardor calenta, i la Diada és el primer acte“. Així li ha dit el líder de l’oposició, Carles Carrizosa, a Quim Torra en la sessió de control al Govern al Parlament de Catalunya. Carrizosa ha apuntat que la convocatòria de l’ANC de reunir 50.000 persones en diferents punts de Catalunya amb motiu de la Diada provoca “que s’apliquin normes diferents per als ciutadans de a peu i per l’ANC” perquè “mentre les famílies només es poden reunir-se de 10 a 10, l’entitat separatista pot congregar milers de persones“.

El cap de l’oposició ha apuntat que el Govern “té l’obligació d’actuar i que no es posi en risc la salut dels catalans” i ha lamentat que l’executiu català “hagi d’anar en contra de les evidències científiques i les mesures sanitàries” per lluitar contra la pandèmia “quan estem en la segona onada i els contagis estan disparats“. “És obvi que cap govern pot prohibir el dret de manifestació, però es pot desaconsellar assistir davant d’una pandèmia que ha portat morts i por“, ha afirmat, i ha remarcat que el motiu pel qual el Govern no desacredita la concentració és per la seva relació amb el ‘procés’.

Carrizosa ha apuntat que, per a Torra i els seus consellers “no hi ha llei que valgui quan es tracta del procés’“, i ha recordat que “s’han trencat les lleis en matèria penitència, en poder tallar carreteres si ets CDR o en contractació pública si ets ‘amiguet’“. “Els hi dóna igual la pandèmia“, ha lamentat i ha finalitzat remarcant que “Cs estarà atent davant el que pugui passar a la manifestació“.

Volver a ACTUALIDAD