Actualitat

De la Calle sobre la llei de lloguers: “Només busquen enfrontar-se al TC, inverteixin de veritat en habitatge i deixin de fer-ho en TV3”

by cscatalunya — 9 setembre 2020 @ 14:21
Comparte

La diputada de Cs critica que “JxCat, ERC i els Comuns proposen aquesta llei però en els pressupostos que van aprovar es destina una misèria a habitatge públic de lloguer social”

Parlament de Catalunya, dimecres 9 de setembre de 2020. “Només busquen enfrontar-se al Tribunal Constitucional, inverteixin de veritat en habitatge i deixin de fer-ho en TV3”. Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Noemí de la Calle, durant el debat de la denominada “llei de lloguers” celebrat a la cambra catalana i en el qual De la Calle ha assegurat que “és una mesura que ja s’ha demostrat que és de dubtosa eficàcia on s’ha implantat”.

Per a la diputada taronja JxCat, ERC i els Comuns defensen la proposició de llei però “perden el temps intentant legislar coses les quals no tenen competències i, a més, no deixa de ser curiós que són els mateixos grups que van aprovar uns pressupostos que destinen una misèria a habitatge públic de lloguer social”. A més, De la Calle ha insistit que el Consell de Garanties ja va donar la raó a Cs afirmant que el Parlament no té competències per a legislar els preus “i tots sabem que aquesta llei no té més recorregut que la seva impugnació davant el Tribunal Constitucional, que dirà exactament el mateix que el Consell de Garanties”.

La diputada taronja ha recordat que “a Catalunya existeix una llei aprovada fa 13 anys que establia que en 20 anys s’havia d’arribar a l’objectiu del 15% de l’habitatge social i encara no hem arribat ni al 2%”. Crear un fons autonòmic per la creació de parc públic d’habitatge de lloguer social o crear incentius, que no imposicions, per a la contenció dels preus són part de les esmenes presentades per la formació taronja. De la Calle ha finalitzat que “la Generalitat té competències per a assegurar el dret a l’habitatge, i si no ho fa és perquè vol continuar vivint del victimisme”.

Volver a ACTUALIDAD