Actualitat

Beltrán: “És el súmmum que un dels líders en opacitat dins del Govern sigui el seu Departament de Transparència”

by cscatalunya — 10 setembre 2020 @ 11:48
Comparte

La diputada de Cs demana rendició de comptes dels alts càrrecs de la Generalitat "perquè tenen sous altíssims i han de passar pel control de Parlament"

Parlament de Catalunya, dijous 10 de setembre de 2020. “És el súmmum que un dels líders en opacitat dins el Govern sigui el seu Departament de Transparència“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Susana Beltrán, al debatre una moció de la formació taronja sobre la manca de transparència de Govern de la Generalitat. Beltrán ha apuntat que l’opacitat en l’executiu català es dona en aspectes tan greus com “la seva actuació davant de possibles casos d’assetjament sexual, amb l’exconseller Alfred Bosch mentint al Parlament, el possible assetjament laboral del delegat de la Generalitat a Suïssa o de les activitats de la conselleria a l’exterior“.

La diputada taronja també ha recordat que el Govern ha vulnerat reiterades vegades el seu dret a la informació fins a rebre la protecció de la mesa del Parlament i s’ha preguntat si passa “perquè el Govern té alguna cosa a amagar“. “És molt important la transparència i l’accés a la informació com a pas previ al fet que els diputats puguem exercir el control polític a el govern“, ha explicat i ha remarcat que, amb la moció, “demanem agilitat en l’accés a la informació“. Al mateix temps, Beltrán també ha demanat rendició de comptes dels alts càrrecs de la Generalitat “perquè tenen sous altíssims i han de passar pel control de Parlament” perquè “concretar en transparència és regeneració democràtica“.

Volver a ACTUALIDAD