Actualitat

Ciutadans reclama un pla d’ajudes específic per al sector de l’oci nocturn, la restauració i els locals musicals

by cscatalunya — 20 setembre 2020 @ 17:44
Comparte

Cs presentarà una moció en els ajuntaments catalans en què proposa la concessió a aquests locals de llicències extraordinàries i temporals com bars i cafeteries, perquè puguin desenvolupar activitat econòmica

Barcelona, ​​dissabte 19 de setembre de 2020. Ciutadans reclama un pla d’ajudes específic per al sector de l’oci nocturn, la restauració i els locals musicals afectats per les restriccions de la seva activitat a causa de la pandèmia de l’Covid-19. La formació taronja ha presentat una moció en tots els ajuntaments catalans en què té representació en la qual proposa diverses mesures i solucions extraordinàries per dinamitzar aquest sector. En aquest sentit es proposa que els ajuntaments elaborin un pla de rescat econòmic amb ajuts per evitar que aquestes empreses desapareguin i que puguin fer front a aquesta greu crisi econòmica.

En una moció també es proposa que els ajuntaments estudiïn i modifiquin les normatives per permetre la concessió a aquests locals de llicències extraordinàries i temporals perquè puguin realitzar la seva activitat com a bars i cafeteries de manera que aquests empresaris puguin mantenir la seva activitat econòmica. Així mateix, des de la formació liberal es proposa que els ajuntaments els concedeixin permisos per a l’ús de l’espai públic per col·locar terrasses.

Finalment, en el document presentat per la formació liberal s’insta a Govern de la Generalitat a obeir i acatar les resolucions del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en relació a les resolucions sobre el tancament dels locals d’Oci Nocturn, Restauració i locals musicals, i a assegurar la seguretat jurídica dels mateixos.

Volver a ACTUALIDAD