Actualitat

Carrizosa a Torra: “Ens agradaria que Torra estigués treballant, però està compareixent davant els tribunals per dir que no els reconeix”

by cscatalunya — 23 setembre 2020 @ 18:05
Comparte

El cap de l'oposició afirma que els possibles indults per als presos del 'procés' són fruit de "negociacions opaques entre partits i que busquen indultar persones que van donar un cop a la democràcia i mai han demanat perdó"

Barcelona, ​​dimecres 23 de setembre de 2020. “Ens agradaria que Torra estigués treballant, però està compareixent davant els tribunals per dir que no els reconeix“. Així ho ha dit el cap de l’oposició a Catalunya i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, en relació a la declaració de Quim Torra per un presumpte delicte de desobediència davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Carrizosa ha demanat a Torra “menys violentar la llei i no reconèixer les estructures de l’Estat i més gestionar per a aquells que ho necessiten“.

El cap de l’oposició ha apuntat que Torra “representa un poder de l’Estat” i que el que està fent és “dir-li a un altre poder de l’estat, el judicial, que no el reconeix” i ha recordat que la seva situació judicial es deu “a que ha decidit incomplir reiteradament les lleis i per això avui ha acabat davant del TSJC“. Carrizosa també ha advertit que els partits separatistes “es pensen que poden bloquejar i mantenir Catalunya en un govern en funcions” davant una hipotètica inhabilitació de Torra però que “això no és possible perquè el poder legislatiu té el deure de substituir el president de la Generalitat“.

D’altra banda, Carrizosa ha afirmat que Cs s’oposa als possibles indults per als presos del ‘procés’ perquè aquests serien fruit de “negociacions opaques entre partits i els polítics no haurien indultar polítics“, a més que “es parla d’indultar persones que van donar un cop a la democràcia i mai han demanat perdó“. “Aquestes persones van cometre un greu prejudici a la societat catalana i fins i tot diuen que ho tornaran a fer“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD