Actualitat

De la Calle: “Celebrem que s’actualitzi el Pla de desescalada de les residències tenint en compte el risc de contagi dels municipis”

by cscatalunya — 23 setembre 2020 @ 18:07
Comparte

Cs també celebra que s'aprovi la creació d'un pla urgent de garantia residencial per als sense sostre

Parlament de Catalunya, dimecres 23 de setembre de 2020. “Celebrem que s’actualitzi el Pla de desescalada de les residències tenint en compte el risc de contagi dels municipis“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, després que s’hagin aprovat en la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies diferents propostes de Cs per actualitzar els plans de desescalada a les residències de gent gran després de la primera onada de covid-19. De la Calle ha remarcat que “després de 4 mesos no tots els centres, ni tots els municipis, estan en la mateixa situació epidemiològica” i per això s’ha demanat “poder adaptar els plans de desescalada o de visites dels centres“.

La proposta taronja demana tenir en compte elements com l’existència d’espais exteriors, la situació epidemiològica i les dades de transmissió comunitària del municipi on està ubicada la residència o que es tinguin en compte les mesures que pren el centre en aspectes com la protecció dels residents i visitants o el control de temperatura, entre d’altres. Del carrer ha explicat que, per exemple, “quan tens zones de major transmissió comunitària la residència està més exposada i per això té sentit que les sortides dels residents o les visites es puguin modular en funció d’aquestes dades epidemiològiques.”

D’altra banda, també a la comissió, s’ha aprovat la proposta de Cs per a la creació d’un pla urgent de garantia residencial per a les persones sense sostre reforçant els models de Housing First i impulsant el model Housing Led, a més de revisar i reforçar els mecanismes de detecció i prevenció existents per abordar els processos d’exclusió social. En la iniciativa taronja també es demana reforçar els equips d’intervenció professional al carrer per atendre l’emergència social com per fer un seguiment de les persones que no recorren als recursos existents per facilitar-los l’accés a l’atenció a la salut mental. Finalment, De la Calle ha recordat que “hi ha municipis com l’Hospitalet de Llobregat on no s’ha portat cap recompte de persones sense llar“, per això, un altre dels punts aprovats és efectuar aquests recomptes en les principals ciutats de Catalunya.

Volver a ACTUALIDAD