Actualitat

Roldán: “A Catalunya no hi sobra ni el Rei ni cap representant del poder judicial, estem farts d’aquestes humiliacions”

by cscatalunya — 25 setembre 2020 @ 13:22
Comparte

La portaveu de Cs al Parlament lamenta que Torra "es cregui el centre de l'univers" i afirma que no es pot "deixar desemparats a milions de catalans quan hem de treballar per la salut i l'ocupació"

Parlament de Catalunya, divendres 25 de setembre de 2020. “A Catalunya no hi sobra ni el Rei ni cap representant de el poder judicial, estem farts d’aquestes humiliacions“. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya i al senat, Lorena Roldán, després que el cap de l’Estat no hagi assistit al lliurament dels despatxos pels nous jutges a Catalunya. Roldán ha explicat que “des de Cs no consentirem aquesta humiliació” i ha assenyalat a el govern d’Espanya per haver justificat l’absència al·legant que no podia garantir la seguretat del Rei a Catalunya.

Per això, Roldán ha anunciat que Cs ha registrat al Congrés dels Diputats la petició de compareixença de el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, “perquè doni la cara i expliqui qui ha pres la decisió de que el Rei no vingui a el lliurament de despatxos“. “És evident que el cap de l’Estat representa la unió de tots els espanyols i va ser clau per aturar el cop del 2017“, ha apuntat i ha afegit que per aquests motius “els partits separatistes s’entesten a atacar-lo i que no vingui a Catalunya” . La portaveu ha manifestat “tot el suport de Cs al Rei i als jutges que treballen en dures condicions a Catalunya per les pressions dels separatistes” i ha apuntat que el president de govern, Pedro Sánchez, “ha de triar entre el camí dels partits separatistes o el camí de Cs, que és el de les solucions“.

Roldán també ha lamentat que Torra “es cregui el centre de l’univers” i ha afirmat, davant el bloqueig institucional anunciat per Torra davant la seva possible inhabilitació, que no es pot “deixar desemparats a milions de catalans quan hem de treballar per la salut i el ocupació“. “No podem permetre que es tanqui el Parlament quan en el context de pandèmia actual necessitem poder legislar“, ha explicat i ha apuntat que “la resposta a la paràlisi ha de ser seure, dialogar i buscar el desbloqueig davant les amenaces de Torra i dels grups que donen suport a al Govern“.

Volver a ACTUALIDAD