Actualitat

Carrizosa: “Volem que en 10 dies el rellotge electoral comenci a córrer i tenir com més aviat a Catalunya un govern que gestioni”

by cscatalunya — 29 setembre 2020 @ 09:48
Comparte

El cap de l'oposició considera que una coalició de partits constitucionalistes per a les pròximes eleccions autonòmiques és "necessària"

Barcelona, ​​dimarts 29 de setembre de 2020. “Volem que en 10 dies el rellotge electoral comenci a córrer i tenir com més aviat a Catalunya un govern que gestioni”. Això és el que ha afirmat el líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’oposició, Carlos Carrizosa, aquest matí a diversos mitjans de comunicació davant la ratificació per part de Tribunal Suprem de la inhabilitació de Quim Torra. Carrizosa ha reclamat al president de Parlament, Roger Torrent, que “compleixi la llei” i busqui un candidat a la presidència de la Generalitat.

Carrizosa ha recordat que al Parlament ja s’han produït plens d’investidura amb candidats que no comptaven amb suficients suports, en relació a l’expresident de la Generalitat, Artur Mas i l’exconseller Jordi Turull, pel que ha reclamat a Torrent que respecti la llei i accepti un candidat que tot i no tenir els suports suficients permeti desbloquejar la situació.

“Buscar fórmules interpretatives al que està clar en la llei és estrany”, ha insistit el líder de Cs. I ha recordat que la llei de la Generalitat diu que el president de Parlament ha de presentar un candidat en el termini de 10 dies sense concretar si ha o no tenir opcions de ser investit. “Els partits independentistes diuen que n’hi ha prou que el president de Parlament digui que no hi ha un candidat, però així tenim el perill que l’independentisme ho bloquegi més enllà de febrer”, ha advertit.

“Nosaltres el que volem és que Catalunya no tingui un període de paràlisi i bloqueig”, ha afirmat el líder de la formació taronja. I ha recordat que està en converses amb la resta de partits de l’oposició per presentar una candidatura consensuada.

Així mateix, Carrizosa ha qualificat de “necessària” una coalició de partits constitucionalistes de cara a les pròximes eleccions autonòmiques a Catalunya. “L’independentisme busca l’abstenció i així ultrapassar el 50% dels vots, per això pensem que si podem fer una coalició conjunta cal que ho fem”, ha conclòs

Volver a ACTUALIDAD