Actualitat

Carrizosa: “Nosaltres no estem pel bloqueig institucional, estem per activar la maquinària perquè els catalans prenguin la paraula”

by cscatalunya — 30 setembre 2020 @ 16:55
Comparte

El cap de l'oposició anuncia que Cs sol·licitarà en el pròxim ple que es debati la seva proposició de llei per suprimir els privilegis als expresidents de la Generalitat

Parlament de Catalunya, dimecres 30 de setembre de 2020. “Nosaltres no estem pel bloqueig institucional, estem per activar la maquinària perquè els catalans prenguin la paraula“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, en el ple de consolació de Quim Torra. Carrizosa ha demanat “eleccions quants abans” on espera que sorgeixi “un govern unitari, moderat i sensat” perquè “en els últims anys no ho hem tingut a Catalunya“. “No creiem que el successor de Torra, que va succeir a Carles Puigdemont i Artur Mas, pugui dur a Catalunya pel camí de la reconstrucció“, ha lamentat.

El cap de l’oposició ha apuntat que “Torra haurà de tornar a al Parlament per explicar més coses” perquè Cs “no pararà fins destapar el forat negre que ha creat el separatisme per sufragar el ‘procés’” i ha lamentat que els partits independentistes “es creguin que els diners públics serveixin per pagar les seves festes“. Ha afirmat que “els catalans no són tan radicals” com els grups de Govern i ha recordat que durant la presidència de Torra “es va apel·lar a la via eslovena, quan va acabar amb una guerra, o es va aplaudir a detinguts per presumpte terrorisme“. “Vostès no representen als catalans, els catalans no tenen aquest odi contra Espanya“, ha sentenciat.

Carrizosa també ha anunciat que la formació taronja sol·licitarà en el pròxim ple de Parlament que s’inclogui per lectura única la seva proposició de llei per suprimir els privilegis als expresidents de la Generalitat. Ha explicat que “amb tan sols dos anys de legislatura, que ha acabat malament, a sobre els catalans han de pagar una pensió vitalícia” a Torra i ha recordat que altres comunitats autònomes com Madrid, Andalusia, Extremadura o Balears no concedeixen aquests privilegis als seus expresidents. “Catalunya manté un privilegi indegut“, ha apuntat i ha explicat que “volem que els catalans s’estalviïn aquests diners i aneu a la lluita contra el covid-19“.

Volver a ACTUALIDAD