Actualitat

Cano: “El petit comerç es veu abandonat pel Govern en un moment de desesperació per la pandèmia”

by cscatalunya — 1 octubre 2020 @ 17:35
Comparte

La diputada de Cs, Maialen Fernández, celebra que s'aprovi la proposta taronja "perquè els autònoms i pimes tinguin la major liquiditat possible"

Parlament de Catalunya, dijous 1 d’octubre de 2020. “El petit comerç es veu abandonat pel Govern en un moment de desesperació per la pandèmia“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, José Maria Cano, durant la comissió d’Empresa i Coneixement. Cano ha celebrat que s’aprovi la iniciativa de Cs de crear un pla de rescat urgent per als sectors de comerç, serveis, artesania i moda afectats pel covid-19 i ha recordat que d’aquests sectors “viuen 300.000 famílies a Catalunya i sumen més de 50.000 negocis, la majoria familiars“.

Ha apuntat que ara mateix “viuen una situació dramàtica per la pandèmia i la seva supervivència està en perill” i ha criticat que els partits que donen suport al Govern “estiguin pensant en altres coses i hagin abandonat els petits negocis deixant-los a la deriva, esperant que la situació econòmica remunti sola“. Cano ha recordat que, des que va començar la pandèmia, “Cs insistia que calia actuar ràpid perquè el més important era salvar vides i llocs de treball” i cal evitar “que es perdi talent facilitant recursos i liquiditat“.

També a la comissió, la diputada taronja Maialen Fernández ha celebrat que s’hagi aprovat la proposta de Cs “perquè els autònoms i pimes tinguin la major liquiditat possible” bonificant l’euríbor i simplificant “l’excessiva burocràcia i lentitud administrativa a l’hora d’anar a buscar finançament“. Fernández ha afirmat que “no pensàvem que la gestió dels governs central i de la Generalitat respecte a la pandèmia hagi de ser tan desastrosa, empitjorant la situació econòmica i empresarial” i ha apuntat que “com a representants públics hem de facilitar-li al màxim les mesures per a accés a la liquiditat als autònoms i pimes“.

Volver a ACTUALIDAD