Actualitat

Roldán: “Reclamem a la Generalitat que posi en marxa les mesures que estiguin al seu abast per reactivar l’economia”

by cscatalunya — 2 octubre 2020 @ 12:45
Comparte

La portaveu de Cs demana mesures per lluitar contra la pandèmia a curt termini com "més test i rastrejadors" i també a llarg termini com "digitalitzar la societat o un pacte nacional per la indústria"

Parlament de Catalunya, divendres 2 d’octubre de 2020. “Reclamem a la Generalitat que posi en marxa les mesures que estiguin al seu abast per reactivar l’economia“. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament i al Senat, Lorena Roldán, a la Comissió d’Estudi de la Reconstrucció i la Reactivació Socials i Econòmiques. Roldán ha afirmat que “sectors com el turisme, l’oci o els firaires” estan molt afectats per la pandèmia, i ha apuntat que “ara que ens enfrontem a una possible segona onada, cal treballar seriosament perquè no torni a haver un confinament total“.

La portaveu taronja ha recordat que “Catalunya sempre ha estat una de les locomotores d’Espanya” però ha lamentat que “actualment aquesta locomotora no estigui al centre de les polítiques públiques” de Govern, “condemnat a la incertesa o fins i tot a possibles tancaments de moltes empreses, pimes i autònoms“. “És molt important salvar vides, però també és important salvar llocs de treball perquè quan passi la pandèmia ens puguem aixecar“, ha apuntat.

Roldán ha demanat mesures per lluitar contra els efectes de l’covid-19 a curt termini com “més test i rastrejadors” perquè “s’ha demostrat en altres països que amb un major rastreig hi ha menys incidència de contagis“. També “tenir en compte els agents socials per consensuar mesures, que hi hagi solucions de liquiditat per a les empreses o ampliar les línies de crèdits i avals“. Finalment, a llarg termini la senadora ha apuntat que cal “digitalitzar la societat, amb opcions com el teletreball, un pacte nacional per la indústria i eliminar l’excessiva burocràcia per a les empreses implantant mesures com la finestreta única“.

Volver a ACTUALIDAD