Actualitat

Cano: “Els autònoms no poden estar quatre mesos més pendents del calendari electoral i a mercè de la inestabilitat política”

by cscatalunya — 8 octubre 2020 @ 17:40
Comparte

El diputat de Cs demana mesures per ajudar els autònoms i millorar les seves condicions de treball ja que "des de Catalunya hem de fer tot el possible i abandonar l'immobilisme de el Govern"

Parlament de Catalunya, dijous 8 d’octubre de 2020“Els autònoms no poden estar quatre mesos més pendents del calendari electoral i a mercè de la inestabilitat política“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, José María Cano, al defensar una moció de la formació taronja sobre l’ocupació i les condicions sociolaborals dels autònoms. Cano ha apuntat que “els autònoms són una part imprescindible del nostre precari mercat de treball i de la nostra economia” i ha afirmat que “és vital per a ells i tota la societat que es controli la pandèmia perquè puguin tornar a desenvolupar la seva activitat amb totes les garanties“.

El diputat taronja ha demanat mesures per ajudar els autònoms i millorar les seves condicions de treball ja que “des de Catalunya hem de fer tot el possible i abandonar l’immobilisme de el Govern“. “Cal posar en marxa un Pla d’Ajudes específiques per als treballadors autònoms amb l’objectiu que no tanquin i no perdem aquest talent i aquests llocs de treball“, ha assenyalat i ha apuntat que “cal ajudar-los amb els costos estructurals, completar els seus ingressos perquè arribin al Salari Mínim i no oblidar-nos dels autònoms de temporada o els vinculats a sectors de la cultura o l’oci“.

Cano també ha demanat acabar amb la morositat, “on la Generalitat hauria de ser un exemple i pagar les factures pendents en un termini màxim de 15 dies” perquè això suposaria “una injecció de liquiditat immediata” i millorar la fiscalitat “utilitzant les competències que tenim sobre el tram autonòmic de l’IRPF“. Finalment, ha explicat que la moció de Cs també demana “reorientar el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) perquè sigui una eina útil, moderna i adaptada a les noves tecnologies” i també “no mirar cap a un altre costat amb la problemàtica dels falsos autònoms, ja que és un treballador al servei d’una empresa que està en una situació precària i injusta amb la qual hem d’acabar“.

Volver a ACTUALIDAD