Actualitat

Roldán: “Hi ha possibilitats d’una gran coalició constitucionalista; aprofitem aquesta unitat per posar fi a l’etapa d’un projecte fracassat”

by cscatalunya — 8 octubre 2020 @ 10:00
Comparte

La portaveu de Cs al Parlament ha criticat que les institucions catalanes no siguin demà a la visita del Rei perquè “representen tots els catalans”

Barcelona, dijous 8 d’octubre del 2020. “Hi ha possibilitats d’una gran coalició constitucionalista; aprofitem aquesta unitat per posar fi a l’etapa d’un projecte fracassat”. Això és el que ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament i al Senat, Lorena Roldán, en una entrevista al programa ‘Cafè d’idees’ de RTVE. I ha recordat que durant els últims anys  “no s’ha aconseguit res perquè els governs s’han dedicat només al procés” i no a gestionar temes tant importants com la sanitat, l’educació o els serveis socials. Per a Roldán això ha portat Catalunya a no poder afrontar bé la crisis de la Covid-19.

Pel que fa a la gestió de la pandèmia, la diputada de la formació liberal ha estat també molt crítica amb el govern de Sánchez “al juliol va aixecar les restriccions i va marxar de vacances deixant la patata calenta a les comunitats autònomes”. “No podem tenir 17 legislacions diferents, s’ha  de treballar de forma coordinada sota un marc comú dictat pel Govern d’Espanya”, ha reclamat.

La diputada de Cs s’ha referit també al pla de recuperació anunciat ahir per Pedro Sánchez: “esperem que el govern tingui un pla sensat, que faci que els ertos no es converteixin en eros, que els emprenedors puguin tirar endavant el negoci i que els que són a l’atur es puguin reenganxar al mercat laboral”, ha reclamat la dirigent taronja.

En relació a la visita demà del Rei a Barcelona, Roldán ha qualificat de “trist” que no hi hagi representants de les institucions catalanes perquè  el Govern de la Generalitat “representa  tots els catalans”. La portaveu de Cs ha recordat que  “els partits separatistes van provocar un problema de convivència a Catalunya i que el discurs del Rei del 3-O anava encaminat a recuperar la unió i tancar aquesta fractura”.

Volver a ACTUALIDAD