Actualitat

Sierra: “Deixin de posar la ideologia per davant de la salut de pares, professors i alumnes”

by cscatalunya — 8 octubre 2020 @ 17:34
Comparte

La diputada taronja reclama “EPIs per a professors i personal no docent, més partides per netejar els centres o ordinadors pels alumnes, qüestió a la qual el Govern arriba tard i malament”

Parlament de Catalunya, dijous 8 d’octubre de 2020. “Deixin de posar la ideologia per davant de la salut de pares, professors i alumnes”. Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Sonia Sierra, durant el debat de la moció sobre l’inici del curs escolar celebrat avui a la cambra catalana i en el que ha assegurat que, per l’inici d’aquest curs escolar, és imprescindible prendre totes les mesures necessàries i després assegurar-se “que les famílies comprenen tota la informació subministrada, per això els demanem que es garanteixi que tota aquesta informació arribarà, com a mínim, en les tres llengües oficials”.

En aquest sentit, la diputada taronja ha incidit a demanar a la conselleria d’Educació “que el professorat i el personal no docent compti amb els EPI adequats, que s’apliquin tests ràpids o PCRs i que els centres comptin amb personal d’infermeria”. Sierra també s’ha referit a altres eines per combatre el coronavirus, com són la neteja i la ventilació: “Si això ja era necessari abans de la pandèmia, ara és absolutament imprescindible, per la qual cosa demanem més partides pressupostàries destinades a la neteja dels centres perquè es compleixi amb les garanties d’higiene necessàries sense empitjorar les condicions laborals dels treballadors”.

La diputada liberal creu també que “el Govern arriba tard i malament a l’hora de dotar d’ordinadors als alumnes”. Sierra ha explicat que, per garantir que tots els alumnes rebin la seva educació en igualtat de condicions, “tots han de tenir accés a un dispositiu i a Internet, alguna cosa que no va passar durant el primer confinament”. Que no es superin les ràtios, màscares transparents per a alumnes sords i amb trastorn d’espectre autista, més diners per a beques menjador o un pla de rescat per evitar el tancament d’escoles bressol són altres de les propostes que Sierra ha reclamat que la conselleria posi en marxa al més aviat possible.

Volver a ACTUALIDAD