Actualitat

Castel (Cs): “L’atac a la Corona perpetrat en una comissaria de Mossos de Girona no pot quedar impune”

by cscatalunya — 9 octubre 2020 @ 17:44
Comparte

El diputat autonòmic, Jean Castel, sol·licita que se cessin els caps de la Regió Policial de Girona que han estat “incapaços d'impedir un fet tan greu en seu policial”

Parlament de Catalunya, divendres 9 d’octubre de 2020.- “L’atac a la Corona perpetrat en una comissaria de Mossos d’Esquadra de Girona no pot quedar impune”. Així de categòric s’ha mostrat el diputat autonòmic de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Jean Castel, després de fer-se públiques unes imatges de les dependències policials de la comissaria de la Regió Policial de Girona en les quals “apareixia una figura que imitava el Rei Felip VI, penjada, amb la soga tibada, volent donar la imatge de linxament”. Castel, ha anunciat que registrarà una proposta de resolució* en la qual demanarà el cessament o la petició de renúncia per als caps policials que han estat “incapaços d’impedir un fet tan greu en seu policial”. 

El diputat liberal ha indicat que aquest atac a la màxima institució de l’Estat “és encara més greu pel fet d’haver-se perpetrat per part d’aquells que com a funció principal tenen garantir la seguretat ciutadana i l’ordre públic”. És precisament per això que ha exigit que es dirimeixin responsabilitats pel que suposa un clar afront al Cap de l’Estat. “Un atac a sa Majestat és un atac als drets i llibertats de tots els ciutadans perquè el Rei representa la vigència i permanència de l’Estat de Dret, garantia màxima de la nostra democràcia, que els nostres Mossos d’Esquadra tenen la responsabilitat de defensar”, ha explicat Castel.

Davant la investigació oberta pels Mossos d’Esquadra per a esclarir aquest succés, Castel ha volgut manifestar que les perquisicions “són molt fàcils perquè n’hi ha prou amb recórrer als enregistraments de les càmeres, que són de nova instal·lació, funcionen bé i han eliminat els angles morts”. A més, ha precisat que la relació de comissaris i comandaments de guàrdia o servei en la Comissaria de Trànsit durant els dies 8 i 9 d’octubre de 2020 “permetrà també depurar totes les responsabilitats”.

“Òbviament condemnem aquests fets i exigim que no es produeixin ingerències polítiques en la deguda incoació d’expedients disciplinaris o les denúncies penals que corresponguin”, ha remarcat Castel. El diputat ha volgut recordar com en els últims dies “s’han produït nombroses accions d’aquest tipus, encoratjades per entitats separatistes, que han marcat un preludi d’accions encaminades a soscavar la figura del monarca”.

Volver a ACTUALIDAD