Actualitat

Beltrán: “No pot haver-hi un càrrec públic cobrant 91.000 euros i que no sapiguem a què es dedica”

by cscatalunya — 15 octubre 2020 @ 18:30
Comparte

La diputada taronja recorda que “pel referèndum il·legal de l'1 d'octubre, les despeses del qual el Tribunal de Comptes xifra en 4 milions d'euros, també va haver-hi contractacions opaques que ningú explica”

Parlament de Catalunya, dijous 15 d’octubre de 2020. “No pot haver-hi un càrrec públic cobrant 91.000 euros i que no sapiguem a què es dedica”. Així s’ha expressat la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament Susana Beltrán, durant la comissió d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència celebrada de manera telemàtica i en la que Beltrán ha assegurat que el director de projectes d’àmbit cultural a l’àmbit internacional, “Lluís Puig, és una persona amb causes pendents amb la justícia i de la que els ciutadans tenen tot el dret a conèixer la seva agenda, el Govern no pot malgastar i a sobre impedir que sapiguem precisament en què malgasta els diners de tots els catalans”.

En aquest sentit, Beltrán ha recordat que fa tres anys que sol·licita documentació respecte al Diplocat, “què feia el 2017, a quines persones va pagar com a visitants internacionals o quant van costar els observadors internacionals que van venir a Catalunya pel referèndum il·legal de l’1 d’octubre”. La diputada taronja ha insistit que “es va malversar diners per a aquest referèndum il·legal, va haver-hi contractacions i activitats opaques que no expliquen, per això, quan el Tribunal de Comptes xifra en 4 milions d’euros aquesta malversació, ningú dels quals va estar al capdavant d’aquest referèndum il·legal ofereix cap explicació”. Per finalitzar, Beltrán ha insistit que “Cs condemna l’opacitat i exigeix la rendició de comptes, volem la veritat”.

Finalment i a proposta de la diputada taronja Blanca Navarro, el Parlament insta el Govern a retirar tot tipus de cessió d’espais i a denegar l’autorització per a la celebració d’actes d’entitats que promoguin l’antisemitisme en les seves reivindicacions. Navarro ha celebrat que la cambra catalana “expressi la seva preocupació per l’auge del discurs, els atacs i els atemptats antisemites a Europa”.

Volver a ACTUALIDAD