Actualitat

Fernández sobre el Hard Rock: “Compleixin les sentències i executin el projecte perquè s’estan jugant 11 mil llocs de treball”

by cscatalunya — 15 octubre 2020 @ 15:58
Comparte

El diputat de Cs Francisco Domínguez demana aclariments a Aragonès i a Calvet per les gestions del projecte i adverteix al Govern que "assumir riscos amb diners públics per eliminar-los del capital privat seria lleig"

Parlament de Catalunya, dijous 15 d’octubre de 2020. “Compleixin les sentències i executin el projecte del Hard Rock perquè s’estan jugant 11 mil llocs de treball“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) a la comissió de Territori, Maialen Fernández, davant la compareixença del conseller d’Economia, Pere Aragonès, i el de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, per explicar els acords amb Hard Rock a Tarragona per a la construcció d’un macrocomplex d’oci.

Fernández ha apuntat que “el projecte és de l’any 2012 i han passat 8 anys i segueix guardat en un calaix quan és vital per a la província de Tarragona” i ha assenyalat que “la nostra missió com a representants públics és defensar els interessos de la població, sempre sobre el dret i acatant les sentències“. Per això, ha demanat que es busquin nous terrenys per a la instal·lació del complex d’oci que s’ajustin a la llei, després que una sentència judicial considerés que part dels terrenys planificats no eren útils donada la seva proximitat amb les indústries petroquímiques de la zona . “Amb la ‘descoalició’ d’ERC i JxCAT que tenim al Govern el projecte no deixa de donar batzegades i inversions com aquestes triguen anys a materialitzar-se“, ha lamentat la diputada taronja i ha recordat que si es dugués a terme suposaria una inversió de 2.000 milions d’euros a la província de Tarragona.

D’altra banda, el diputat de Cs, Francisco Domínguez, ha demanat aclariments als consellers Aragonès i Calvet per les gestions de el projecte i ha advertit a la Generalitat que “assumir riscos amb diners públics per eliminar-los del capital privat seria lleig“, donada l’operació de compra-venda dels terrenys entre Criteria, l’INCASOL i Hard Rock. “Si el projecte fracassa no volem que es vegin perjudicades les arques públiques“, ha assenyalat i ha recordat que, des del Govern “s’ha repetit moltes vegades que no costaria ni un euro i que no hi hauria risc per a l’erari“. “Hi ha molta gent preocupada i moltes expectatives en un projecte que es porta arrossegant en el temps, sembla com si el Govern no volgués impulsar-lo amb totes les seves forces“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD