Actualitat

València al Govern: “Atendre a la gent gran i garantir l’atenció sanitària és el més urgent i important que han de fer ara”

by cscatalunya — 21 octubre 2020 @ 11:44
Comparte

La diputada de Cs, en la votació de les conclusions de la Comissió d'Estudi de la Gent Gran, demana que el Govern arribi a acords per millorar el finançament de la Llei de dependència, entre d'altres

Parlament de Catalunya, dimecres 21 d’octubre de 2020. “Atendre a la gent gran i garantir l’atenció sanitària és el més urgent i important que ha de fer el Govern ara“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Elisabeth València, en el debat i votació de les conclusions de la Comissió d’Estudi de les Polítiques per al Millorament de la Qualitat de Vida de la Gent Gran. València ha agraït el treball realitzat a la comissió i a totes les entitats i experts que han comparegut en ella i ha recordat que “des Cs vam impulsar aquesta comissió perquè les polítiques públiques d’atenció a la gent gran portaven molts anys necessitant millores urgents“.

La diputada taronja ha apuntat que “el col·lapse sofert a les residències per la pandèmia no pot tornar a passar” i ha afegit que “és important que es dignifiqui al sector i que es millorin les condicions laborals“. “És urgentíssim que les residències tinguin material de protecció, que es realitzin test, desinfeccions i que hi hagi control sobre la gestió“, ha remarcat i ha explicat “que el Govern no emboliqui als directors dels centres amb els seus protocols contradictoris i burocràcia administrativa“.

València també ha demanat a la Generalitat que arribi a acords per millorar el finançament de la Llei de dependència “en comptes de demanar privilegis per als seus” cada vegada que negocien amb el govern d’Espanya i que utilitzin el pressupost autonòmic “per reduir les llistes d’espera en atenció a la dependència com han fet altres comunitats“. La diputada ha afegit que en les conclusions també han impulsat mesures “necessàries com impulsar la Llei de Gent Gran, la necessitat d’actualitzar la cartera de serveis socials, combatre la soledat i el maltractament o reconèixer d’una vegada les condicions laborals dels treballadors de el sector“, entre altres.

Volver a ACTUALIDAD