Actualitat

Roldán: “Volem que s’acabi amb la pràctica abusiva d’opacitat del Govern i que la ciutadania sàpiga en què s’estan gastant els seus diners”

by cscatalunya — 22 octubre 2020 @ 12:59
Comparte

La portaveu taronja apunta que tota la corrupció que s'ha viscut a Catalunya, amb expresidents i consellers implicats, genera desafecció en la població

Parlament de Catalunya, dijous 22 d’octubre de 2020. “Volem que s’acabi amb la pràctica abusiva d’opacitat del Govern i que la ciutadania sàpiga en què s’estan gastant els seus diners“. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament i al senat, Lorena Roldán, al defensar una moció presentada per Cs sobre la intencionada manca de transparència de Govern de la Generalitat. Roldán ha explicat que en la moció demanen que s’apliquin els mecanismes de transparència que es contemplen en el reglament de Parlament perquè “són innombrables els empares que Cs ha aconseguit” de la Mesa al no rebre la informació que demanaven a l’executiu català.

Ha explicat que “fins i tot s’ha instat a Departaments de la Generalitat a donar-nos la informació” perquè “vam presentar preguntes i el Govern no respon o respon fora de termini“. “El Govern té el deure de posar a la nostra disposició les dades que té“, ha afirmat Roldán i ha lamentat que moltes vegades “responguin de manera genèrica” ​​amb un enllaç al portal de transparència o altres webs.

La portaveu taronja també ha apuntat que tota la corrupció que s’ha viscut a Catalunya genera desafecció a la població en un moment “molt complicat amb una pandèmia que està fent molt de mal“. Roldán ha enumerat casos com “el de l’expresident Jordi Pujol i tota la seva família, l’exconseller Raül Romeva condemnat per malversació, el secretari general d’esports, els emails de Laura Borràs o les recents declaracions de l’extresorer de Convergència on assenyalava a l’expresident Artur Mas” com a coneixedor de el cas 3%, com a exemples del gran nombre de casos de corrupció que ha viscut Catalunya i ha apuntat que “per evitar aquesta corrupció cal retre comptes i donar explicacions“.

Volver a ACTUALIDAD