Actualitat

Roldán sobre la situació de la covid: “Demanem un pla de contingència immediat per a Catalunya, consensuat i coordinat amb el govern d’Espanya i la resta de CCAA”

by cscatalunya — 23 octubre 2020 @ 12:08
Comparte

La portaveu de Cs demana que els fons d'ajuda europeus es reparteixin amb transparència "perquè al Govern la transparència brilla per la seva absència"

Parlament de Catalunya, divendres 23 d’octubre de 2020. “Demanem un pla de contingència immediatament per a Catalunya, consensuat i coordinat amb el govern d’Espanya i la resta de CCAA“. Així ho ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament i al Senat, Lorena Roldán davant la situació de la covid-19 a Catalunya. Roldán ha apuntat que, mentre el vicepresident i president en funcions de la Generalitat, Pere Aragonès, diu que vol tenir ‘l’última paraula’ sobre les mesures que es prenguin, “això no va d’un conflicte competencial, sinó de salvar vides i llocs de treball“. Per això ha remarcat la necessitat de “prendre mesures de manera coordinada i consensuades amb tots els actors implicats i els experts sanitaris“.

Roldán ha apuntat que la Generalitat té els recursos suficients per reforçar la sanitat “però s’ho estan gastant en coses innecessàries com obrir ambaixades pel món“. “En bona hora diu la consellera de Salut, Alba Vergès, que cuidarà millor a l’atenció primària“, ha lamentat i ha advertit que “els sanitaris estan patint el possible col·lapse per la segona onada del covid” i ha demanat dotar de millors condicions a l’atenció primària i als treballadors.

La portaveu taronja també ha demanat que els fons d’ajuda europeus es reparteixin amb transparència “perquè en el Govern de la Generalitat la transparència brilla per la seva absència“. “La població ha de saber què van a fer els seus dirigents amb els fons“, ha remarcat i ha explicat que Cs ha demanat “un debat específic i conjunt en les comissions d’economia i d’Empresa a la Parlament per saber com es gastarà els diners i amb quin criteri es repartirà cada cèntim de diners que arribi d’Europa“.

 

Volver a ACTUALIDAD