Actualitat

Martín Blanco sobre el nou estat d’alarma: “El Govern hauria de ser més responsable en comptes de preparar el terreny per tornar a culpar Madrid de tots els problemes”

by cscatalunya — 26 octubre 2020 @ 12:29
Comparte

El diputat de Cs, davant l'assetjament de separatistes radicals a treballadors que no parlen en català afirma que "Cs està en contra dels totalitaris que volen imposar una Catalunya monolingüe"

Barcelona, ​​dilluns 26 d’octubre de 2020. “El Govern hauria de ser més responsable en comptes de preparar el terreny per tornar a culpar Madrid de tots els problemes“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, a l’atendre els mitjans de comunicació. Martín Blanco ha lamentat que ahir el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, “va tenir una actitud poc responsable en tornar a apel·lar a la confrontació amb Espanya” a l’afirmar que el decret del nou estat d’alarma donava insuficients competències al govern català.

El diputat ha apuntat que ara “és el moment d’estar tots units” i ha considerat “molt important que el Govern cooperi i aporti mesures amb el govern d’Espanya” per frenar la segona onada de virus. Ha demanat que les administracions “tinguin altura de mires” davant la situació perquè “no ens podem permetre que hi hagi governs de Comunitats Autònomes (CCAA) que no deixin de banda la confrontació“.

D’altra banda, Martín Blanco ha denunciat l’assetjament de separatistes radicals a treballadors que no parlen en català i ha afirmat que “Cs està en contra dels totalitaris que volen imposar una Catalunya monolingüe“. “És una dinàmica constant que es repeteix a Catalunya“, ha lamentat el diputat i ha apuntat que “és inacceptable l’assenyalament de professionals, tant públics com privats, per part d’exaltats separatistes“. Ha afirmat que “aquests problemes són reflex d’una política lingüística menyspreativa de la realitat lingüística de Catalunya” i ha recordat que “vivim en una CCAA on es pot multar un empresari per no retolar el seu comerç en català“, política que ha qualificat “pròpia de l’ultranacionalisme xenòfob que hi ha a Europa“.

 

Volver a ACTUALIDAD