Actualitat

Pachamé a Tremosa: “No els importa posar en perill els fons europeus per vendre la imatge de poble oprimit que no compren ni a Europa ni a la resta del món”

by cscatalunya — 29 octubre 2020 @ 17:25
Comparte

El diputat de Cs assegura que les ajudes als sectors afectats per la pandèmia són “insuficients”

Parlament de Catalunya, dijous 29 de octubre de 2020“No els importa posar en perill els fons europeus per vendre la imatge de poble oprimit que no compren ni a Europa ni a la resta del món”. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Martí Pachamé, al conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, en la seva primera compareixença al capdavant d’aquest departament. Pachamé ha lamentat que el vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, aprofités la conferencia de presidents autonòmics per fer “un número propagandístic del seu monotema” davant la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, quan aquest organisme “no entra, no ha entrat ni entrarà en assumptes interns dels països membres”. “Donar la tabarra sobre una possible ruptura unilateral trenca la confiança a Europa de que aquí hi ha seguretat jurídica suficient per comprometre centenars de milions dels fons europeus” li ha etzibat a Tremosa.

El diputat de Cs també ha assegurat que les ajudes als sectors afectats per la pandèmia són “insuficients”, com és el cas del comerç o de la restauració. “Els 40 milions d’euros pel tancament de la primera quinzena ens van semblar pocs” perquè salvar les empreses “costarà 10 vegades més” ha dit. Pachamé ha criticat que el Departament d’Empresa i Coneixement destini pocs recursos a “impulsar els parcs científics” que són font de “creació de riquesa i de coneixement per aplicar a la industria” ni que el conseller hagi exposat cap pla sobre la energia o que no s’hagi plantejat una moratòria de la taxa de turisme “perquè és un sector que tenen ingrés zero” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD