Actualitat

Roldán: “És una vergonya veure com el ‘Procés’ ho tapa tot i afecta fins a la reconstrucció pel Covid-19”

by cscatalunya — 30 octubre 2020 @ 13:36
Comparte

La portaveu de Cs al Parlament reclama "un Govern que treballi, que es preocupi pels problemes dels catalans, que deixi de dividir i de donar batzegades"

Parlament de Catalunya, divendres 30 d’octubre de 2020. “És una vergonya veure com el ‘procés’ ho tapa tot i afecta fins a la reconstrucció pel Covid-19”. Això és el que ha dit la portaveu de Ciutadans al Parlament de Catalunya i al Senat, Lorena Roldán. La dirigent de Cs es referia a la petició d’un referèndum per part del vicepresident Pere Aragonès davant la presidenta de la Comissió Europea durant la cimera sobre els fons per a la reconstrucció pel Covid o al fet que la Generalitat exigeixi el català per accedir a les ajudes: “el procés ho tapa tot i afecta la reconstrucció”, ha lamentat.

En una compareixença davant els mitjans de comunicació Roldán s’ha referit també a les informacions publicades sobre l’operació Volhov, que implica directament a Junts per Cat i ERC, els partits que estan al capdavant de Govern de la Generalitat. Roldán ha qualificat de “aterridores” les dades conegudes sobre la gestió de les residències a la primera onada de la pandèmia. “En les converses telefòniques Xavier Vendrell (ERC) admet que la Generalitat va perdre el control ajuntant pacients contagiats amb altres que no ho eren i que va posar els mitjans necessaris perquè això no sortís a la llum”. “Volem saber què ha passat i en mans de qui hem estat. Que tinguin clar que no pararem fins a saber la veritat “, ha afegit Roldán.

La diputada de la formació liberal ha alertat també sobre la gravetat de la situació de la pandèmia a Catalunya. Roldán ha qualificat de “necessàries” les mesures aprovades ahir pel Govern per controlar la pandèmia, però ha lamentat que “parlen molt de sacrifici dels ciutadans i poc d’ajudes als sectors afectats”. Finalment, Roldán ha tornat a reclamar un pla de contingència per ajudar els sectors afectats “necessitem un Govern que treballi, que es preocupi pels problemes dels catalans, que deixi de dividir i de donar batzegades, com ha fet en les últimes setmanes”.

Volver a ACTUALIDAD