Actualitat

Amelló a Ponsa: “Segueix el mateix discurs nacionalista i excloent que les seves predecessores i diu que el castellà hauria de quedar relegat”

by cscatalunya — 2 novembre 2020 @ 17:27
Comparte

El diputat de Cs assenyala que "mentre el sector cultural va aplicar des del primer moment mesures sanitàries per ser segur, el Govern els ha correspost amb caos, incertesa i embolics"

Parlament de Catalunya, dilluns 2 de novembre de 2020. “Vostè segueix el mateix discurs nacionalista i excloent que les seves predecessores i diu que el castellà, llengua oficial i materna de la majoria dels catalans, hauria de quedar relegat a la ‘intimitat de les llars“. Així li ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Hèctor Amelló, a la consellera de cultura, Àngels Ponsa, en la compareixença a la comissió de cultura. Amelló ha assenyalat que, davant la crisi de l’covid-19 la Conselleria “no té un pla ni a mig ni a llarg termini, només hi ha improvisació i caos“, mentre, en canvi, “són prioritàries les polítiques identitàries“.

 

El diputat ha apuntat que les anteriors conselleres de cultura, Laura Borràs i Mariángela Vilallonga, eren signants “del manifest excloent Koiné” o que Vilallonga es queixava de “que veia massa castellà a TV3 o al Parlament“. A més, ha apuntat que l’actual consellera “ja ha entregat 900.000 euros a ‘Acció Cultura del País València’“, una entitat “a la qual Generalitat ha lliurat més de 7 milions d’euros en els últims 10 anys simplement per estar alineada amb el independentisme“.

 

Amelló també ha assenyalat que “mentre el sector cultural va aplicar des del primer moment mesures sanitàries per ser segur, el Govern els ha correspost amb caos, incertesa i embolics“. El diputat ha lamentat que “s’impulsés un pla de rescat pensant en titulars i no en mesures estratègiques per afrontar una de les majors crisis que hem viscut”, i ha remarcat que “la cultura no necessita populisme nacionalista ni declaracions buides de contingut“.

Volver a ACTUALIDAD