Actualitat

Beltrán a Solé: “El seu departament és un exemple de pràctiques abusives i d’opacitat i les empares concedides són la prova evident”

by cscatalunya — 4 novembre 2020 @ 10:45
Comparte

El diputat Gragera assegura que "l'única cosa espacial que hem vist és el forat negre del 'procés' que s'empassa tots els recursos"

Parlament de Catalunya, dimecres 4 de novembre de 2020. “El seu departament és un exemple de pràctiques abusives i d’opacitat i les empares concedides són la prova evident”. Així li ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Susana Beltrán, al conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, a la sessió de control al Govern. Beltrán ha parlat de les “investigacions obertes per malversació de fons públics” per presumpta corrupció.

La diputada de Cs li ha preguntat al pels “destinataris a l’estranger als quals envien cartes que traspuen odi a Espanya i als seus jutges” per “buscar complicitats i suports al seu projecte separatista”, encara que “ningú els fa cas”, ha dit. Beltrán ha qüestionat els 78 milions d’euros d’“un departament de transparència que amaga el que està fent”, així com que el director de l’oficina de Puigdemont amb un sou anual de 105.000 euros no expliqui els motius del seu viatge als Estats Units.

Per la seva banda, el diputat de Cs, Dimas Gragera, li ha retret al vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, que “l’única cosa espacial que hem vist és el forat negre del ‘procés’ que s’empassa tots els recursos”. Per a Gragera, mentre que el Govern parla de “democratitzar l’espai” amb el seu anunci d’una NASA catalana”, la formació liberal aposta per desparatisar les institucions” perquè “els únics satèl·lits que hi ha són aquests ‘xupòpters’ als quals reguen amb contractes i subvencions”.

El diputat taronja ha defensat “la inversió en ciència i tecnologia” però ha criticat que “quan Puigneró va voler ser el hacker del ‘procés’, el van premiar amb un departament de 600 milions d’euros”, després, “va voler ser espia i li van crear una agència de ciberseguretat que ens costa 15 milions d’euros anuals” i ara que “vol ser astronauta, cremaran 18 milions d’euros en una agència de col·locació”.

Volver a ACTUALIDAD