Actualitat

Carrizosa: “ERC i JxCAT han pres el camí de la vergonya i opten pel silenci davant els indicis de presumpta corrupció”

by cscatalunya — 4 novembre 2020 @ 09:49
Comparte

El cap de l'oposició anuncia que Cs ha demanat un ple monogràfic per a la protecció dels recursos de tots perquè "mai s'hauria d'haver consentit que hagués polítics robant als catalans"

Parlament de Catalunya, dimarts 3 de novembre de 2020. “ERC i JxCAT han pres el camí de la vergonya i opten pel silenci davant els indicis de presumpta corrupció“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, davant les informacions publicades en mitjans de comunicació de presumpta corrupció que impliquen a l’actual Govern de la Generalitat. Carrizosa ha explicat que “mentre els catalans tanquen els seus negocis, es van a un ERTO o perden la feina, la consellera de Salut, Alba Vergès, es reuneixi amb un exmilitant de Terra Lliure, exconseller i militant d’ERC per veure com li pot arreglar un contracte adjudicat a dit” i ha lamentat que en plena segona onada de la pandèmia de la covid-19 “la consellera es reuneixi amb un munyidor del seu partit que estava aconseguint contractes aprofitant-se de l’emergència sanitària”.

El cap de l’oposició ha qualificat de “frustrant que JxCAT guardi silenci i que ERC no demani explicacions a les persones esmentades” en les escoltes que investiga la Guàrdia Civil, que citen a membres de Govern com els consellers d’Educació, Josep Bargalló, el d’Afers Socials, Chakir el Homrani o Vergés. “A Catalunya hem patit el baldó de la corrupció afavorida per CDC i sota el mandat de Jordi Pujol“, ha recordat Carrizosa i ha criticat que “ara un govern en funcions es valgui d’una emergència sanitària per donar contractes a les empreses dels seus amiguets“.

En conseqüència, Carrizosa ha anunciat, juntament amb una petició de compareixença de la consellera Vergés, que el grup parlamentari de Cs ha demanat un ple monogràfic per a la protecció dels recursos de tots perquè “mai s’hauria d’haver consentit que hi hagués polítics robant als catalans“. “Mentre deien que ‘Espanya ens roba’ ens estaven robant ells a nosaltres“, ha lamentat i ha apuntat que “hem de fer que els corruptes rendeixin comptes i aclarir qualsevol dubte sobre l’ús de diners de tots els catalans“.

Finalment, el cap de l’oposició ha celebrat que la Mesa de Parlament hagi resolt a favor que el Parlament disposi d’intèrprets de signes, com històricament ha demanat Cs, perquè les persones sordes tinguin un millor accés a l’activitat de Parlament.

Volver a ACTUALIDAD