Actualitat

De la Calle a Vergés: “Sembla que per a vostès és més important que els seus amiguets es lucrin i facin caixa que evitar morts a les residències”

by cscatalunya — 4 novembre 2020 @ 12:15
Comparte

El diputat, José M. Cano retreu a la Generalitat que munti una Nasa catalana o inauguri ambaixades a l'estranger mentre milers de catalans han hagut de tancar 15 dies els seus negocis sense comptar amb un pla de contingència econòmic

Parlament de Catalunya, dimecres 4 de novembre de 2020. “Sembla que per a vostès és més important que els seus amiguets es lucrin i facin caixa amb tot aquest drama, que evitar morts a les residències”. Això és el que li ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, a la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la sessió de control al Govern. De la Calle ha instat la consellera així com al seu homòleg a Treball a demanar perdó per la seva gestió i acte seguit els ha instat a dimitir per “deixar pas a persones que sí tinguin experiència i motivació en salvar vides i donar tranquil·litat a residents, familiars i professionals de sector”. “Què ràpid ha après ERC de Convergència”, li ha retret en referència a les informacions que relacionen a persones vinculades amb aquest partit amb una trama de corrupció.

Durant la seva intervenció la diputada de la formació liberal ha retret a la consellera que les noves restriccions per controlar el Covid-19, no incloguessin “ni una sola paraula per a les residències” i li ha recordat que ha estat un dels sectors més afectats per la pandèmia, amb més de 7.000 morts. De la Calle li ha preguntat “per què aplica criteris diferents als hospitals, on s’han prohibit les visites, i en les residències?”. “No han après dels errors de la primera onada i van de cap a reproduir-los en la segona”, ha lamentat.

També en la sessió de control al Govern, el diputat de Ciutadans, José María Cano, ha retret a la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, que el Govern no tingui cap Pla de Contingència econòmic per acompanyar les famílies, als autònoms i a les Pimes, afectats per les mesures dràstiques adoptades per  l’executiu català que els han obligat a tancar els seus negocis. El diputat ha recordat a la consellera que per a ella “aguantar 15 dies no és res” i ha criticat que durant la pandèmia el Govern hagi tingut “el desvergonyiment” de parlar de “muntar una Nasa Catalana o s’hagi dedicat a inaugurar ambaixades al estranger “. “Per a les famílies i els autònoms que s’han vist obligats a tancar 15 dies és una eternitat insalvable”, ha agregat.

En aquest sentit el diputat de la formació liberal li ha recordat a Budó que “un Govern ha d’assumir la seva responsabilitat” i això implica que “no pot prendre unes decisions tan dràstiques, amb uns efectes devastadors sobre l’economia i el futur de les famílies sense assumir les conseqüències d’aquestes decisions “. “Reajustin seu pressupost, coordinin-se amb el Govern d’Espanya, abandonin el victimisme, i sobretot no perdin més temps”, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD