Actualitat

Sierra a Bargalló: “És preocupant que el Departament d’Educació es vegi implicat un cop més en assumptes delictius”

by cscatalunya — 4 novembre 2020 @ 09:51
Comparte

La diputada de Cs lamenta que no hi hagi ordinadors per a tots els alumnes ni s'hagi fet formació digital al professorat per fer front al repte de l'ensenyament telemàtic

Parlament de Catalunya, dimarts 3 de novembre de 2020. “És preocupant que el Departament d’Educació es vegi implicat un cop més en assumptes delictius“. Així l’hi ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, al conseller d’Educació, Josep Bargalló, durant la seva compareixença per explicar l’inici del curs 2020-2021. Sierra ha lamentat la implicació de diversos alts càrrecs del departament d’Educació en l’operació Voloh que actualment estan sent investigats per presumptes delictes de malversació, prevaricació i tràfic d’influències i ha qualificat “d’inquietant” les informacions publicades. La diputada ha recordat que, en els últims anys, “l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, va ser condemnada per desobediència, igual que la presidenta de el Consell Escolar, Anna Simó” i que també exconsellera, Clara Ponsatí, “està fugada de la justícia“.

D’altra banda, Sierra ha lamentat que no hi hagi ordinadors per a tots els alumnes davant el risc d’un possible tancament de les escoles provocat per l’avanç de la covid-19 perquè “el departament no ha fet les compres necessàries” i ha recordat que “des que va començar l’anterior confinament, Cs ha advertit de la qüestió i ha presentat diferents iniciatives al respecte“.

També ha recalcat que no s’hagi fet formació digital al professorat per fer front al repte de l’ensenyament híbrid d’aquest curs, on es pot arribar a combinar les classes presencials amb les telemàtiques si l’evolució de pandèmia així ho requereix. “El curs passat la pandèmia ens va agafar per sorpresa, però ara han tingut molts mesos per preparar la nova situació i absolutament tot el professorat hauria d’haver rebut formació digital“, ha explicat i ha apuntat que “els professors estan preocupats davant el repte de l’educació híbrida“.

Volver a ACTUALIDAD