Actualitat

Cano: “No podem escollir entre salut i economia; facin el possible per controlar la pandèmia i evitin prendre decisions que perjudiquin l’economia catalana”

by cscatalunya — 5 novembre 2020 @ 12:51
Comparte

El diputat de Cs insta el Govern a elaborar un Pla d'Ajudes i a automatitzar els tràmits de les subvencions per poder reduir els terminis i cobrar el més aviat possible.

Parlament de Catalunya, dijous 5 de novembre del 2020. “No podem escollir entre salut i economia; facin el possible per controlar la pandèmia i evitin prendre decisions que perjudiquin l’economia catalana “. Així ho ha afirmat el diputat de Ciutadans (Cs), José María Cano, durant la defensa de la moció (*) que la formació taronja ha presentat al ple per denunciar la manca d’acompanyament de la Generalitat als sectors afectats per les mesures adoptades pel Govern per controlar el Covid i reclamar noves accions.

“Un Govern responsable ha d’acompanyar tota decisió que afecti els ciutadans amb mesures econòmiques de suport per pal·liar els efectes negatius que ha provocat”, ha afirmat Cano. I ha recordat que moltes famílies estan “a la vora de la desesperació”. El diputat de la formació liberal li ha recordat a la Generalitat que tant autònoms com pimes han fet un gran esforç per suportar la primera onada i que molts d’ells s’han hagut d’endeutar per adaptar-se a la nova situació “estan endeutats i ja no tenen recursos per tirar endavant “, ha lamentat. “Pel Govern 15 dies no canvien la seva vida ni els seus ingressos, però per a un autònom 15 dies és la diferència entre arribar o no a final de mes, entre mantenir la persiana oberta o tancar definitivament”, ha agregat.

Davant aquesta situació el diputat taronja ha reclamat a la Generalitat que implementi un Pla d’Ajudes per als sectors afectats que contempli les despeses estructurals dels negocis i que garanteixi la liquiditat de les famílies perquè puguin subsistir. “Aquests ajuts han de ser immediats”, ha afirmat el diputat de Cs. I per això ha instat a la Generalitat a “automatitzar els tràmits de les subvencions per poder reduir els terminis i perquè el cobrament sigui el més immediat possible”.

Finalment, José M. Cano ha reclamat que l’executiu català es coordini amb el Govern d’Espanya i demani un pla de suport amb recursos suficients. “L’única manera d’aconseguir que la nostra economia no s’ensorri és aconseguir que s’obrin els establiments garantint la seguretat sanitària“, ha assegurat. I ha afegit que “sense els autònoms ni les pimes no ens podem imaginar el futur ja que són els que generen gran part de l’ocupació a Catalunya, cosa que no va a suplir els fons europeus”.

Volver a ACTUALIDAD