Actualitat

Sierra: “Demanem fermesa contra els atacs a l’espanyol perquè no podem permetre que la xenofòbia campi lliurement per Catalunya”

by cscatalunya — 5 novembre 2020 @ 13:01
Comparte

La diputada de Cs defensa una moció taronja perquè es permeti retolar els negocis en la llengua que es vulgui i no únicament en català, i que es condemnin les campanyes d'assetjament a treballadors per no parlar català.

Parlament de Catalunya, dijous 5 de novembre de 2020. “Demanem fermesa contra els atacs a l’espanyol perquè no podem permetre que la xenofòbia campi lliurement per Catalunya“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Sonia Sierra, al defensar una moció taronja sobre l’ús de les llengües. Serra ha explicat que, des de Cs, volen que “les llengües serveixin per comunicar-se i per unir i no per assetjar i dividir” i per això ha demanat que “a Catalunya hi hagi llibertat i igualtat” per triar la llengua que es fa servir, per exemple , a les escoles.

La diputada ha assenyalat que des del Parlament europeu “ja van recordar la setmana passada que el sistema educatiu català discrimina els castellanoparlants” i que aquesta discriminació “ha d’acabar“. “Des Cs portem anys dient-ho” i ha apuntat que Cs vol “una Catalunya en la realment hi hagi llibertat i igualtat i que els alumnes puguin estudiar en més d’una llengua vehicular“. “Les llengües tenen dos grans enemics, els quals les volen prohibir i què les volen imposar“, ha sentenciat.

Sierra ha explicat que la moció taronja demana que es permeti retolar els negocis en la llengua que es vulgui i no únicament en català, perquè “en cap democràcia del món es multa a ningú per usar la llengua oficial“. “Només algú que odia una llengua pot multar per utilitzar-la i nosaltres no volem viure en un lloc on es legisli des de l’odi“, ha apuntat la diputada. També es demana que es condemnin les campanyes d’assetjament a treballadors per no parlar català perquè “en els últims temps hem vist com s’han multiplicat aquestes campanyes de linxament contra persones per parlar en espanyol“.

Volver a ACTUALIDAD