Actualitat

Carrizosa al Govern: “O es paguen les ajudes als autònoms o s’alleugen les restriccions que s’han imposat”

by cscatalunya — 11 novembre 2020 @ 15:46
Comparte

El cap de l'oposició ha apuntat que una de les línies taronges per donar suport als PGE és que el govern de Sánchez faci marxa enrere en l'eliminació de l'espanyol com a llengua vehicular a les escoles

Parlament de Catalunya, dimecres 11 de novembre de 2020. “O es paguen les ajudes als autònoms o s’alleugen les restriccions que s’han imposat“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, davant el col·lapse que s’ha produït per sol·licitar els ajuts de la Generalitat pels autònoms. Carrizosa ha qualificat de “lamentable” que l’executiu català “fomenti el ‘campi qui pugui’ quan moltes persones estan amb l’aigua a coll“. “Una demora en l’arribada d’una ajuda pot ser la ruïna per a molts autònoms“, ha explicat i ha lamentat que, “davant de la inoperància, es van començar a donar la culpa entre els socis de govern” pel col·lapse en el tràmit telemàtic.

Carrizosa ha recordat que Cs ha demanat la compareixença dels consellers d’Empresa, Ramon Tremosa, de Treball, Chakir El Homrani, i de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, perquè rendeixin comptes al Parlament del que ha passat i ha apuntat que “ja n’hi ha prou d’exigir sacrificis sense ser capaços d’oferir les ajudes necessàries“. “Això no és gestionar, sinó agreujar la crisi econòmica“, ha afirmat i ha lamentat que “amb la deixadesa de la Generalitat s’estan batent als empresaris i als treballadors” quan el que cal fer és “que l’executiu es posi les piles i ofereixi un horitzó clar per a la reactivació, perquè ens estem jugant el futur“.

D’altra banda, el cap de l’oposició ha apuntat que una de les línies taronges perquè Cs doni suport als Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) és que el govern del president Pedro Sánchez faci marxa enrere en l’eliminació de l’espanyol com a llengua vehicular a les escoles, després d’una esmena acceptada per l’executiu espanyol proposada pels grups separatistes en la nova llei d’educació. Carrizosa ha criticat que aquesta esmena sigui “pura imposició del nacionalisme més ranci” i ha demanat que es reposi la redacció original “per no concedir aquesta volta de rosca a ERC sobre els drets dels catalans“. “Volem un pronunciament exprés per part de govern d’Espanya que aquest atropellament a l’espanyol no es durà a terme“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD