Actualitat

Carrizosa: “Vam demanar al Govern que donés ajudes econòmiques o alleugés les restriccions per la Covid, i no ha fet ni una cosa ni l’altra”

by cscatalunya — 14 novembre 2020 @ 13:21
Comparte

El cap de l'oposició assegura que Sánchez ha de triar “entre els que atempten contra la sobirania nacional” o “les millores de Cs per a famílies i autònoms” si vol aprovar els PGE

Barcelona, dissabte 14 de novembre de 2020. “Vam demanar al Govern que donés ajudes econòmiques o alleugés les restriccions per la Covid, i no han fet ni una cosa ni l’altra”. Així ho ha dit el cap de l’oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, en una ‘Encuentro Ciudadano’ telemàtic moderat per la presidenta del grup municipal de Cs a l’ajuntament de Barcelona, Luz Guilarte. Carrizosa ha criticat la “desastrosa gestió sanitària” del govern català i les mesures que està prenent com l’última pròrroga del tancament de 10 dies de bars i restaurants que afecta a un sector que havia fet un “esforç gran per adequar els seus serveis a la pandèmia”.

El cap de l’oposició ha assegurat que el president del govern, Pedro Sánchez, ha de triar “entre els que atempten contra la sobirania nacional” o “les millores de Cs per a famílies i autònoms” si vol aprovar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). Carrizosa ha recordat que el seu partit té unes ‘línies taronges’ econòmiques com les ajudes a fons perdut per a les empreses que hagin baixat la seva facturació. Ho ha comparat amb l’ajuda de 20 milions d’euros per a autònoms que el Govern va oferir a través d’una pàgina web que es va col·lapsar, mentre que, amb la proposta taronja, “als catalans els tocaria 1500 milions d’euros”. “Una cosa és una burla i l’altre és una ajuda” ha dit.

Una altra línia infranquejable per a Carrizosa és “respectar la sobirania nacional” però “la llei Celaá ha exclòs el castellà” a les escoles. A més, el govern de Sánchez ha de tenir el “compromís per escrit de no celebrar un referèndum de secessió”.

Finalment, el president de Cs a Catalunya, ha vaticinat que, en les pròximes eleccions catalanes, “haurem d’enfrontar-nos a dos partits secessionistes manats pels qui van donar un cop a la democràcia” referint-se a Carles Puigdemont que “espero que comparegui davant la justícia”, i a Oriol Junqueras que “està a la presó dient que ho tornarà a fer”. Per això, planteja “un bloc constitucionalista” que “doni la carpetada definitiva al ‘procés’” perquè “les institucions catalanes deixin de ser una arma de l’independentisme”. Carrizosa ha parlat també de la ‘operació Voloh’ i ha criticat que el Govern hagi aprofitat la situació d’emergència per contractar empreses a dit. Ha recordat que Cs ja ha demanat compareixences i la celebració d’un ple sobre la corrupció en el Parlament, “hauran de donar la cara” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD