Actualitat

Sierra a Bargalló: “L’escola catalana no és immersió, és submissió i nosaltres volem alumnes lliures, iguals i trilingües”

by cscatalunya — 18 novembre 2020 @ 11:58
Comparte

La diputada de Cs retreu a la Generalitat que "anteposi la seva ideologia als alumnes perquè no hi ha criteris didàctics i pedagògics per defensar la mal anomenada immersió lingüística"

Parlament de Catalunya, dimecres 18 de novembre del 2020. “L’escola catalana no és immersió, és submissió i nosaltres volem alumnes lliures, iguals i trilingües”. Això és el que li ha dit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, a el conseller d’Educació, Josep Bargalló, en la sessió de control a Govern celebrada aquest matí. Sierra ha retret al conseller que “anteposi la seva ideologia als alumnes” perquè segons ha afirmat “no hi ha criteris didàctics i pedagògics per defensar la mal anomenada immersió lingüística”.

“Ciutadans defensa el plurilingüisme i per això volem un sistema educatiu amb tres llengües vehiculars”, ha afirmat la diputada de la formació taronja, en referència a l’espanyol, el català i l’anglès. I ha criticat que “el Govern de la Generalitat sigui ferm defensor del monolingüisme i vulgui un sistema educatiu amb una sola llengua vehicular, tot i que des del Parlament Europeu ja els ha dit que el seu model és discriminatori”.

Durant la seva intervenció la diputada de la formació liberal li ha preguntat al Conseller “com és possible aconseguir el domini equivalent en les dues llengües si a una se li dediquen 2 hores i a l’altra, 20?” I ha acusat el Govern “d’inventar mentides com que el nivell d’espanyol dels alumnes catalans és superior a la de la resta d’Espanya, quan no hi ha cap prova homologable que ho acrediti”.

“Vostès només conceben l’educació com una eina ideològica”, ha insistit la diputada de la formació liberal. I ha lamentat que ni tan sols siguin capaços de pensar en els alumnes amb necessitats educatives especials “als quals perjudiquen perquè no poden educar-se en la seva llengua materna”.

Volver a ACTUALIDAD