Actualitat

Navarro: “El Govern finança teràpies ‘low cost’ en l’atenció a la salut mental el que provoca un gran esforç per a les famílies”

by cscatalunya — 19 novembre 2020 @ 09:26
Comparte

La diputada de Cs demana canviar el model d'atenció a la salut mental per un de "comunitari, basat en la prevenció, que promogui l'apoderament i acompanyi la inserció social i laboral" entre d'altres aspectes

Parlament de Catalunya, dijous 19 de novembre de 2020. “El Govern finança teràpies ‘low cost’ en l’atenció a la salut mental el que provoca un gran esforç per a les famílies“. Així ho ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) al Parlament, Blanca Navarro, al defensar una moció de Cs sobre la salut mental. Navarro ha explicat que el Departament de Salut “contracta serveis als hospitals i centres de salut, però aquests són sens dubte insuficients” i que “les subvencions d’Afers Socials es cobren tard i malament” el que tot sumat fa que “les famílies s’hagin d’organitzar per autoproporcionar-se el que l’administració no els dona“. “Protegir el dret a la salut és obligació de l’administració, no de les famílies que suficient tenen” ha apuntat.

La diputada taronja ha demanat canviar el model d’atenció a la salut mental per un de “comunitari, basat en la prevenció, amb psicoteràpia, psicoeducació, amb una integració efectiva entre recursos sanitaris i socials, que promogui l’apoderament i acompanyi la inserció social i laboral“. “Moltíssims professionals, famílies i usuaris estan d’acord en la necessitat d’avançar en aquest canvi de model“, ha assenyalat Navarro i ha lamentat que “Catsalut segueixi sord a les seves peticions i no es preocupi per millorar la salut” de les persones afectades. Finalment, la diputada ha afirmat que “40 anys després l’atenció en salut mental està abocada inevitablement cap a una nova revolució en la qual els usuaris i les famílies siguin part activa de les decisions i dels tractaments“.

 

Volver a ACTUALIDAD