Actualitat

Amelló: “Volem que als catalans se’ns retorni íntegrament els diners de l’espoli del Palau de la Música”

by cscatalunya — 22 novembre 2020 @ 09:33
Comparte

Cs demana a la Generalitat que prengui accions legals perquè l'antiga CDC, actualment JxCAT, cobreixi el deute pendent de l'espoli de Palau i que el Departament de Cultura reprovi totes les pràctiques corruptes

Barcelona, ​​diumenge 22 de novembre de 2020. “Volem que als catalans se’ns retorni íntegrament els diners de l’espoli de Palau de la Música“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) i portaveu n la Comissió de Cultura de Parlament, Hèctor Amelló a l’explicar dues propostes de resolució* que ha presentat Cs sobre la corrupció al Departament de Cultura i d’accions judicials per a l’execució de la sentència del ‘Cas Palau’. Amelló ha explicat que les propostes taronges demanen a la Generalitat que prengui les accions legals d’embargament per import de 1,2 milions d’euros per cobrir el deute pendent per l’espoli de Palau de la Música a l’antiga CDC, actualment JxCAT i que el Departament de Cultura reprovi totes les pràctiques corruptes.

Amelló ha apuntat que “els catalans estem cansats del silenci amb la corrupció estructural i històrica dels governs separatistes” i ha lamentat que, actualment, “afecti de manera transversal a l’executiu ja que també estan incloses les conselleries d’ERC“. Ha afirmat que és “escandalós que casa setmana coneguem nous casos i ombres de corrupció, que també afecten Cultura” i ha assenyalat que “és inacceptable la connivència de el govern amb la corrupció“.

El diputat ha recordat el cas de “l’exconsellera, Laura Borràs, investigada per, suposadament, trossejar contractes, el de l’exconseller, Miquel Buch, per malversació o el del secretari general d’esports per presumpte desviament de diners públics” i ha remarcat que “ara s’hi ha de sumar el cas de l’exsecretari d’organització d’ERC i exconseller, Xavier Vendrell“. “Tampoc podem oblidar que l’actual consellera de Cultura, Àngels Ponsa, era tinent d’alcalde a Sant Cugat quan es van produir les mossegades de el cas 3% en aquest ajuntament“, ha sentenciat Amelló.

Volver a ACTUALIDAD