Actualitat

Martín Blanco: “Celebrem la reobertura de sectors econòmics com la restauració, però la mesura arriba tard i és insuficient”

by cscatalunya — 23 novembre 2020 @ 09:35
Comparte

El diputat de Cs demana que es garanteixi "d'una vegada per totes el dret dels catalans a educar-se en la seva llengua materna" perquè la immersió lingüística "és un atemptat a la llibertat dels pares"

Barcelona, ​​dilluns 23 de novembre de 2020. “Celebrem la reobertura de sectors econòmics com la restauració, però la mesura arriba tard i és insuficient“. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs) al Parlament, Nacho Martín Blanco, en l’oferir una roda de premsa. Martín Blanco ha afirmat que “és una bona notícia que es puguin reobrir els negocis” amb l’inici de la desescalada a Catalunya, però ha lamentat que “la mesura arribi tard i sigui víctima de les improvisacions de la Generalitat“. “Ha estat un pla ple de batzegades i fet de qualsevol manera“, ha apuntat i ha advertit que “molts locals no han tornat a obrir avui perquè no han pogut superar un mes de tancament sumat ja al tancament de la primera onada de la pandèmia“.

El diputat taronja ha suggerit que el Govern “ha de canviar les seves prioritats en comptes d’acusar el govern central de no posar prou diners o recursos sobre de la taula“. Ha explicat que “es van aprovar uns pressupostos durant la primera ona que seguien alimentant despeses supèrflues a ‘xiringuitos’ i en escalfar el ‘procés’” i ha afegit que, “per lo veritablement important, el Govern posa a disposició dels autònoms quantitats insuficients“. “No pot ser que se segueixi alimentat una política de confrontació i de propaganda en lloc de destinar recursos a la reconstrucció de Catalunya“, ha sentenciat.

Respecte a la nova llei d’educació, Martín Blanco també ha demanat que es garanteixi “d’una vegada per totes el dret dels catalans a educar-se en la seva llengua materna” perquè la immersió lingüística “és un atemptat a la llibertat dels pares“. “El normal en una societat bilingüe i plural com la nostra és que hi hagués educació bilingüe o, com nosaltres defensem, trilingüe afegint l’anglès com a llengua vehicular“, ha explicat el diputat i ha remarcat que “el govern d’Espanya no pot estar supeditat al que exigeixi ERC o entitats com Plataforma per la Llengua“. Ha finalitzat apuntant que “no hi ha necessitat d’excloure cap de les llengües” i ha afirmat que “això passa perquè a Espanya no hi ha hagut la voluntat de portar a cago un pacte nacional per l’educació“.

 

Volver a ACTUALIDAD