Actualitat

Arrimadas sobre la Llei Celaá: “Té 0% de preocupació per la qualitat i 100% de preocupació per la imposició ideològica”

by cscatalunya — 25 novembre 2020 @ 15:27
Comparte

La presidenta de Cs, en una taula rodona sobre la defensa de l'educació i l'espanyol, afirma que "cada vegada més espanyols estan veient la humiliació que està passant el PSOE per aconseguir aprovar els PGE"

Barcelona, ​​dimecres 25 de novembre de 2020. “Aquesta llei té 0% preocupació per la qualitat i 100% de preocupació per la imposició ideològica“. Així ho ha dit la presidenta de Ciutadans (Cs) en una taula rodona celebrada al costat del cap de l’oposició a Catalunya i president del grup de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, el president de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d ‘Escoles Lliures de Catalunya, Josep Manel Prats i el president de Societat Civil Catalana, Fernando Sánchez Costa, sobre la defensa de l’educació i de l’espanyol. Arrimadas ha apuntat que mentre que “per primera vegada en 40 anys es veu clar que no són necessaris els vots dels nacionalistes gràcies a Cs, Espanya està veient com hi ha una via moderada que el president, Pedro Sánchez, no està agafant” i ha assenyalat que “ja ho diu tot” que “els més contents amb l’aprovació de la Lomloe fossin els diputats d’ERC“.

La presidenta taronja ha afirmat que “cada vegada més espanyols estan veient la humiliació que està passant el PSOE per aconseguir aprovar els pressupostos generals de l’Estat (PGE)” i ha lamentat la falta de consens amb la nova llei d’educació. “Una llei que treu drets en lloc de donar més recursos em sembla un fracàs“, ha comentat en relació amb l’atac a l’ensenyament concertat i als centres d’educació especial, i ha recordat que “és un dret de les famílies triar” l’educació dels seus fills.

També ha assenyalat l’arraconament de l’espanyol com a llengua vehicular en l’ensenyament “quan es conculca amb el dret de milers de famílies que volen educar els seus fills en la llengua materna“. “No es pot excloure cap de les llengües en l’educació“, ha remarcat i ha apuntat que el model de Cs és l’aposta per l’educació trilingüe afegint l’anglès com a llengua vehicular a l’espanyol i a la llengua cooficial de cada territori.

D’altra banda, el cap de l’oposició a Catalunya, Carlos Carrizosa, ha afirmat que “el PSOE està assumint els postulats més radicals que ataquen les llibertats de tots per aconseguir aprovar els PGE” i ha lamentat que “els radicals separatistes hagin imposat una llei nacional amb els seus deliris només per un grapat de vots pels pressupostos“. Finalment, Carrizosa ha apuntat que l’última dècada a Catalunya ha estat “catastròfica” per culpa del ‘procés’ i que els successius governs separatistes “ens han arruïnat” i ha afirmat que “és hora de posar fi a aquesta etapa i començar una nova època de reconstrucció econòmica” a Catalunya.

Volver a ACTUALIDAD