Actualitat

Sierra: “A Ciutadans lluitarem perquè no es blindi la vulneració de drets del menor que suposa la llei Celaá”

by cscatalunya — 26 novembre 2020 @ 11:16
Comparte

La formació taronja presenta una moció en tots els ajuntaments catalans en què reclama retirar l'esmena de la nova Llei educativa que vol eliminar el castellà com a llengua vehicular a Espanya

Barcelona, 26 de novembre del 2020“A Ciutadans lluitarem perquè no es blindi la vulneració de drets del menor que suposa la llei Celaá”. Això és el que ha dit la diputada de Ciutadans (Cs) Sonia Sierra, a l’anunciar que la formació taronja presentarà una moció en tots els ajuntaments catalans per rebutjar la discriminació lingüística de l’espanyol a Catalunya i garantir l’educació en totes les llengües oficials de l’estat .

“Des de fa dècades que a Catalunya s’estan vulnerant els drets fonamentals dels menors perquè no  es permet educar-los en la seva llengua materna”, ha afirmat la diputada de Cs. Sierra ha criticat que la nova Llei d’Educació recull una esmena de Plataforma per la Llengua, una entitat “xenòfoba” que pretén controlar que els menors parlin català a l’hora de pati, al menjador i a les activitats  extraescolars. Davant d’aquesta situació Sierra ha afirmat que des de la seva  formació  recorreran a totes les instàncies per aconseguir que “els alumnes tinguin una educació justa i que es respectin els seus drets“.

La diputada de la formació liberal ha explicat que la moció que el seu partit presentarà a tots els ajuntaments catalans persegueix que es rebutgi l’esmena que vol eliminar el castellà com a llengua vehicular a Espanya i, en concret també, de el sistema educatiu a Catalunya. I s’insta la Generalitat a promoure un sistema trilingüe d’ensenyament públic a Catalunya. També es demana a l’administració autonòmica que es compleixin les resolucions judicials favorables a l’ensenyament en espanyol amb un mínim de el 25%. Finalment, es reclama que la nova llei educativa prioritzi els criteris objectius pedagògics del conjunt de la ciutadania, per sobre dels criteris polítics o ideològics.

Volver a ACTUALIDAD