Actualitat

Carrizosa: “Hem aconseguit informació que seria rellevant per demostrar els contractes a dit de Laura Borràs quan era directora de l’ILLC”

by cscatalunya — 1 desembre 2020 @ 14:34
Comparte

El cap de l'oposició anuncia que portaran a Fiscalia la informació que provaria que Borràs s'hauria saltat la normativa de contractació de serveis informàtics del CTTI per afavorir a un amic i que atorgava contractes per un valor superior al del servei

Parlament de Catalunya, dimarts 1 de desembre de 2020. “Hem aconseguit informació que seria rellevant per demostrar els contractes a dit de Laura Borràs quan era directora de l’Institut de les Lletres Catalanes (ILLC)“. Així ho ha dit el cap de l’oposició a Catalunya i president del grup de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al explicar que Cs ha aconseguit documentació que seria rellevant per a la causa judicial que l’exconsellera de Cultura, Laura Borràs, té oberta per malversació de fons públics i falsedat documental per presumptament atorgar contractes a dit a un amic seu.

Carrizosa ha explicat que “el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) s’encarrega de realitzar tots els contractes informàtics de tota l’administració de la Generalitat” i ha remarcat que els documents provarien que els contractes realitzats per Borràs “no van ser validats per l’interventor del CTTI al haver-se realitzat fora de la normativa establerta“, moment en el qual “Borràs va posar-se en contacte amb ells perquè li deixessin pagar el preu dels contractes al seu amic” sense haver passat pel CTTI. A més, la documentació obtinguda per Cs, també mostraria “el sobrecost enorme dels contractes previs en comparació a quan es comencen a fer a través del CTTI“, on per serveis equiparables “es passa de pagar 20.000€ a l’amic de Borràs a 2.000€“. “El sobrecost en el preu és important i està acreditat en els documents“, ha afirmat Carrizosa.

El cap de l’oposició ha anunciat que portaran aquesta informació a la Fiscalia i ha lamentat que a Catalunya “s‘acumulen les causes de corrupció i, encara que semblen que passen desapercebudes, molts catalans volen un veritable canvi” en la política catalana. “Estic segur que aquest atipament farà que els catalans es mobilitzin perquè no ens segueixin robant amb les estructures clientelars que han muntat per forrar-se ells i els seus amics“, ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD