Actualitat

Amelló a la consellera de Cultura: “Menys malgastar en xiringuitos i amiguets i més invertir en formació, en talent, en creació, en futur i en cultura”

by cscatalunya — 2 desembre 2020 @ 19:13
Comparte

El diputat de Cs li recorda a Àngels Ponsa que "estan en joc centenars d'empreses i milers de llocs de treball”

Barcelona, ​​dimecres 2 de desembre de 2020. “Menys malgastar en xiringuitos i amiguets i més invertir en formació, en talent, en creació, en futur i en cultura”. Això és el que li ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Héctor Amelló, a la consellera de Cultura Àngels Ponsa, durant la sessió de control al Parlament. Amelló ha criticat el Govern per “posar en risc el sector cultural a Catalunya per la seva improvisació i per la seva mala gestió“.

El diputat liberal ha explicat que mentre hi ha centenars d’empreses i treballadors de el sector cultural sense ingressos o amb ingressos mínims des del mes de maig, el Govern “es gasta els diners dels catalans en subvencions milionàries a dit per Plataforma per la Llengua perquè espiï als nens en els patis de les escoles o per mantenir al seu amiguet, Lluís Puig, fugit de la justícia”. “El sector veu amb preocupació com la seva professió i els seus mitjans de vida, en molts casos fràgils i intermitents, estan en risc per les males polítiques de suport del seu govern”, li ha dit. I li ha recordat que “la seva economia i les seves vides estan a el límit”.

Finalment, el diputat de la formació taronja ha criticat que les ajudes a al sector “arriben tard i amb comptagotes”. I li ha recordat que “molts treballadors culturals a dia d’avui segueixen sense poder accedir a cap ajut ni prestació i el que és pitjor segueixen sense poder treballar”. “La seva mala gestió està truncant somnis i esperances”, ha conclòs Amelló.

Volver a ACTUALIDAD