Actualitat

Carrizosa: “Ciutadans va néixer a Catalunya per l’orfandat que sentíem enfront de l’antic bipartidisme que deixava indefens al constitucionalisme”

by cscatalunya — 6 desembre 2020 @ 14:20
Comparte

La presidenta de Cs, Inés Arrimadas, assegura que "la Constitució recull pàgines de llibertat que hem de respectar perquè es troba amenaçada cada dia"

Barcelona, diumenge 6 de desembre de 2020. “Ciutadans va néixer a Catalunya per l’orfandat que sentíem enfront de l’antic bipartidisme que deixava indefens al constitucionalisme”. Així ho ha dit el cap de l’oposició a Catalunya i president del grup de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, en l’acte pel Dia de la Constitució que la formació liberal ha celebrat a Barcelona al costat de la presidenta de Cs, Inés Arrimadas. Carrizosa ha insistit en que “des de 2006, ens hem deixat la pell per defensar les llibertats” mentre que d’altres partits “miraven a una altra banda, o fins i tot pactaven, enfront dels abusos polítics del nacionalisme”.

Carrizosa ha assegurat que a Catalunya “els valors constitucionals estan amenaçats pels partits separatistes que intenten separar Catalunya de la resta d’Espanya” quan la Carta Magna “protegeix les idees fins i tot dels qui van en contra d’ella”. El cap de l’oposició a Catalunya ha recordat que Cs va parar “el cop de 2017” i també a Quim Torra en denunciar-lo davant Fiscalia pel que “si Torra no segueix en la presidència de la Generalitat, és perquè el vam denunciar”. “Els catalans mereixem acabar ja amb aquest ‘procés’ que ens està arruïnant” i “desviant fons per a ‘chiringuitos’” com TV3, ha dit.

Per la seva banda, la presidenta de Ciutadans (Cs), Inés Arrimadas, ha assegurat que “la Constitució recull pàgines de llibertat que hem de respectar perquè es troba amenaçada cada dia”. “És llibertat, democràcia, convivència, igualtat i unió” i “els qui no respecten la Constitució no estan respectant aquests valors” ha assenyalat Arrimadas, a més de fer un “reconeixement a la generació que ens va regalar néixer en democràcia i el període més llarg i pròsper del nostre país”, ja que “ha estat un any difícil per a ells” perquè “són el col·lectiu que més ha patit la pandèmia”.

“Ciutadans és un partit orgullosament constitucionalista” que “va néixer el 2006 quan ningú més volia defensar-la” i aquesta “llavor de valentia és el que cal regar cada dia”. La presidenta de Cs ha anunciat a més que “lliurarem un exemplar de la Constitució a ajuntaments catalans governats pel separatisme” com a “regal de Nadal”, al mateix temps que ha recomanat als alcaldes independentistes que “respectin més i ataquin menys a la Constitució”.

Volver a ACTUALIDAD