Actualitat

Carrizosa: “Si Iceta segueix sense fer res davant el cas de Núria Marín, serà còmplice de la corrupció a Catalunya”

by cscatalunya — 15 desembre 2020 @ 11:48
Comparte

El líder de l'oposició envia al voltant de 160 exemplars de la Constitució a municipis de Catalunya perquè "no es cometin més desobediències el 2021"

Barcelona 15 de desembre de 2020. “Si Iceta segueix sense fer res davant el cas de Núria Marín, serà còmplice de la corrupció a Catalunya“. Així ho ha dit el líder de l’oposició i president del grup de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, davant els mitjans de comunicació. Carrizosa ha recordat que “el PSC ha patit ja diversos casos de corrupció a l’àrea metropolitana” i ha apuntat que el secretari general de PSC, Miquel Iceta, “se segueixi mantenint al marge” del cas de suposada corrupció de la presidenta de PSC, alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i presidenta de la Diputació de Barcelona, ​​Núria Marín.

Carrizosa ha apuntat que l’absència d’Iceta en el ple monogràfic sobre corrupció ha estat “clamorosa” i que “demostra que està esquivant tota mena de responsabilitat i que no s’estan prenent les mesures necessàries“. “Ja portem cinc dies de silenci absolut d’Iceta“, ha lamentat i ha apuntat que el fet que Marín hagi posat el seu càrrec a disposició del partit és “un menyspreu cap als ciutadans” perquè això no seria assumir responsabilitats en cap dels càrrecs públics que ostenta, només en els del seu partit. “És com si no es considerés digna per representar el PSC, però sí digna per a ser alcaldessa o presidenta de la Diputació“, ha sentenciat.

El cap de l’oposició ha fet aquestes afirmacions abans d’enviar per correu exemplars de la Constitució al voltant de 160 ajuntaments de Catalunya governats per partits independentistes. Al costat del diputat de Cs, Nacho Martín Blanco, i de la presidenta de el grup municipal de Cs a l’Ajuntament de Barcelona, ​​Luz Guilarte, Carrizosa ha explicat que aquesta iniciativa va destinada a que en els ajuntaments amb governs separatistes “no es cometin més desobediències el 2021” com quan “no s’ha respectat la neutralitat dels edificis públics o s’ha col·laborat activament en la comissió d’il·legalitats“.

La nostra Constitució és de les més obertes i garantistes dels països democràtics“, ha assenyalat i ha apuntat que el text “garanteix la igualtat entre les persones“. Finalment, Carrizosa ha recordat que els alcaldes i els presidents, siguin o no separatistes, “són iguals en llibertats i en drets a qualsevol altre ciutadà“, i que el que no garanteix la Constitució “és que estiguin per sobre de les lleis per aconseguir els seus objectius polítics“.

Volver a ACTUALIDAD