Actualitat

Carrizosa: “Mentre Aragonès proposa un segon ‘procés’ i Illa un tercer tripartit, nosaltres proposem convivència i llibertat”

by cscatalunya — 2 gener 2021 @ 14:38
Comparte

El cap de l'oposició anuncia que Cs demanarà la compareixença al Parlament del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, i la consellera de Salut, Alba Vergès, per la seva passivitat davant la festa il·legal a Llinars de Vallès

Sarral (Tarragona), dissabte 2 de gener de 2021. “Mentre Aragonès proposa un segon ‘procés’ i Illa un tercer tripartit, nosaltres proposem convivència i llibertat“. Així ho ha dit el cap de l’oposició i candidat de Ciutadans (Cs) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, després de reunir-se amb el sector vitivinícola de Tarragona per conèixer els seus problemes i inquietuds acompanyat de la diputada de Cs al Congrés , Mari Carmen Martínez, i el diputat de Cs al Parlament, Francisco Domínguez.

Carrizosa ha assenyalat que en les pròximes eleccions “caldrà triar entre el tripartit del PSC, el ‘procés’ dels separatistes o entre la moderació i el seny que proposa Cs“, i ha denunciat, després que un grup de persones hagi increpat als membres de Cs, que ara el que es necessita és “convivència i llibertat, com la que ens estan coartant cridant-nos que marxem d’aquí“. El cap de l’oposició també ha remarcat que el PSC està disposat a pactar “amb qui sigui i a qualsevol preu“, després que l’excandidat socialista, Miquel Iceta, així ho hagi insinuat en una entrevista. “En els anteriors tripartits va donar conselleries clau a ERC com a cultura i educació i els mitjans de comunicació públics i així van aconseguir l’hegemonia nacionalista“, ha lamentat el candidat taronja.

Carrizosa també ha anunciat que Cs demanarà la compareixença a la diputació permanent del Parlament del conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i la consellera de Salut, Alba Vergès, per la seva passivitat davant la festa il·legal a Llinars de Vallès. Ha apuntat que és “increïble que Interior hagi trigat més de 36 hores en desallotjar una festa il·legal” quan “per a la gent normal no hi ha compassió ni espera“. “Tots els catalans hem hagut de suportar reunions famílies més restringides i tots les hem complert“, ha apuntat i s’ha preguntat “quina és la raó per tanta màniga ampla“.

Carrizosa ha apuntat que Sàmper ha de donar les explicacions pertinents “sobre per què s’han demorat tant els Mossos i Vergès ha d’explicar les mesures sanitàries que prenguessin quan aquestes persones surtin de la festa“. Finalment, també ha lamentat que l’actual ministre de Sanitat, Salvador Illa, “no hagi fet cap comentari al respecte” i ha assenyalat que no se sap si Illa “està ja exercint de candidat a la Generalitat o encara de ministre“.

Volver a ACTUALIDAD